Showing 181–200 of 883

Q181.The book revealed on Hazrat Daud (A.S)?

Easy
A Zaboor
B Taurat
C Quran
D Injeel
Quran PPSC 2020

Correct Answer: A

Q182.Bani Israeel was The Nation of?

Easy
A Hazrat Musa ( A.S)
B Hazrat yaqoob (A.S)
C Hazrat Ibrahim (A.S)
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q183.Second Source of Islamic law is?

Easy
A Quran
B Ijma
C Hadiths
D All of these
Hadith & Sunnah PPSC 2020

Correct Answer: C

Q184.Who started the system of Islamic Calendar?

Easy
A Hazrat Umar
B Hazrat Ali
C Hazrat Hamza
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q185.How many Nishan-e-Haider awarded till present?

Easy
A 10
B 11
C 12
D 13
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q186.The number narrations of Hazrat Ayesha (R.A) is

Easy
A 1630
B 2210
C 1286
D 583
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q187.Which prophet is dignified with special title, "Khalil-Ullah"(Friend of God)

Easy
A Hazrat Adam(A.S)
B Hazrat Noah (A.S)
C Hazrat Ibrahim (A.S)
D Hazrat Essa(A.S)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q188.Pinpoint the very first convert to Islam among the following pious personalities

Easy
A Hazrat Abu Bakar (May Allah Bless Him)
B Hazrat Ali (May Allah bless him)
C Hazrat Khadijah (May Allah bless her)
D Hazrat Zaid bin Harith (May Allah bless him)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q189.Which Ghazwa took place in 2 A.H. In the month of Ramzan?

Easy
A Badr
B Uhad
C Mautah
D None of these
Seerah PPSC 2020

Correct Answer: A

Q190.Which of the following Surah in the Holy Quran named after insect?

Easy
A Surah Al Naml
B Surah Al Qadar
C Surah Al-Falak
D Surah Al - Nas
Quran PPSC 2020

Correct Answer: A

Q191.Who was said to be the first one to be recite the holy Quran openly in haram-e-Makkah ? Hazrat Umar (RA) Hazrat Zaid Bin Sabit (RA) Hazrat Abdullah Bin Masood

Easy
A (RA)
B Hazrat
C Usman
D RA
Quran PPSC 2020

Correct Answer: C

Q192.He would have been prophet ,If I were not the last One " the Holy prophet PBUH said this about Hazrat Abu Bakkar Hazrat Umar (R.A) Hazrat Usman

Easy
A (R.A)
B Hazrat
C Ali
D (R.A)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: B

Q193.At which occasion salat became obligation (Farz ) ? Miraj Migration

Easy
A Boycott
B Visit
C to
D Taaif
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: A

Q194.Hypocrites of Madina built contrary to Masjid -e-Nabvi; Masjid-e-Harrain

Easy
A Masjid-e-Aqsa
B Masjid-e-Dharaar
C Masjid
D e-Ubayya
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q195.Name the only reipient of " Hilal-e-Kashmir " an award equivalent to Nishan-e-Haider

Easy
A Major Tufail Muhammad
B Naik Saif Ali Janjua
C Captain Muhammd Sarwar
D Lance Naik Mohammad Mahfuz
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q196.The British Government arrested a few Moplahs from_________who wanted to organize Khilafat Movement

Easy
A Bombay
B Delhi
C Aligarh
D Kerala
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q197.Who tore away the letter (message) of Holy Prophet Muhammad?

Easy
A Khusro Pervaiz
B Al- Muqawqas
C Najashi
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: A

Q198.Ghazwa-e-Tabook was fought between Muslims and ______?

Easy
A Jews
B Romans
C Quraysh
D Egyptians
Seerah PPSC 2020

Correct Answer: B

Q199.What is the second pillar of Islam?

Easy
A Salat
B Saom
C Hajj
D Zakat
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: A

Q200.What is the name of Boat of Hazrat Nooh (AS)?

Easy
A Juz
B Asm
C Ark
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C