Showing 201–220 of 2717

Q201.Which one of the following is an insectivorous plant:

Easy
A Venus flyrtrap
B Pitcher plant
C Bladderwort
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q202.Roger Penrose, Reinhard and Genzel and Andrea Ghez awarded Nobel prize in which field:

Easy
A Physics
B Medicine
C Chemistry
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q203.Cosmology is a study Of:

Easy
A Religion
B Universe
C Skin
D Stars
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q204.What is the chemical formula of sugar.

Easy
A CH3COOH
B C6H12O6
C C12H22O11
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q205.Which of the following is not an element of credit Policy?

Easy
A Collection Policy
B Credit terms
C Sales price
D Cash discount price
Physical Science PPSC 2023

Correct Answer: C

Q206.Sound travels fastest in:

Easy
A Solid
B Liquid
C Gas
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q207.Which of the following branch of biology is related with the study of the bacteria:

Easy
A Immunology
B Microbiology
C Entomology
D Genetics
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q208.The most pollutant gas in earth's atmosphere ?

Easy
A Sulfur dioxide
B Carbon dioxide
C Nitrogen oxide
D Carbon Monoxide
Physical Science PPSC 2023

Correct Answer: B

Q209.Which planet of the solar system cast out from list of planets?

Easy
A Mercury
B Venus
C Neptune
D Pluto
Space & Astronomy PPSC 2023

Correct Answer: D

Q210.Element present in largest amount in human body is:

Easy
A Hydrogen
B Nitrogen
C Oxygen
D Carbon
Human Body & Health PPSC 2023

Correct Answer: C

Q211.The SI unit of the Pressure is:

Easy
A Pascal
B Joule
C Tesla
D Henry
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2023

Correct Answer: A

Q212.Which gas present in the Earth's atmosphere can absorb solar ultraviolet radiation?

Easy
A Oxygen
B Ozone
C Carbon dioxide
D Nitrogen
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: B

Q213.Most of the ozone in the atmosphere is concentrated in the:

Easy
A Mesosphere
B Troposphere
C Stratosphere
D Ionosphere
Environment & Ecology PPSC 2020

Correct Answer: C

Q214.The uncharged particle in an atom is called:

Easy
A Proton
B Electron
C Neutron
D Positron
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q215.The uncharged particle in an atom is called :

Easy
A Proton
B Electron
C Neutron
D Positron
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q216.Which from the following is true for "Sound"?

Easy
A Sound cannot travel through a vacuum
B Sound cannot travel through gases
C Sound cannot travel through liquids
D Sound cannot travel through solids
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q217.The planet nearest to the sun is:

Easy
A Jupiter
B Saturn
C Mercury
D Earth
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: C

Q218.Hygrometer is used to measure:

Easy
A Speed of sound
B Density of milk
C Humidity of air
D Specific gravity of liquids
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q219.Which Vitamin is most soluble in water:

Easy
A Vitamin B
B Vitamin C
C Vitamin B & Vitamin C
D Vitamin D
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: C

Q220.Which of the following Planet is called 'Morning or evening star'?

Easy
A Mercury
B Venus
C Earth
D Neptune
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: B