Showing 201–220 of 883

Q201.What is the name of Hazrat Usman's mother?

Easy
A Arwa
B Fatima
C Salma
D Hantamah
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q202.Khateeb ul Anbiya is the title of:

Easy
A Hazrat Ibrahim
B Hazrat Yaqoob
C Hazrat Shoaib
D Hazrat Idrees
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q203.The Mosque of "Dai Anga" is located in:

Easy
A Rawalpindi
B Multan
C Lahore
D Kasur
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q204.Holy Quran was translated into Persian by:

Easy
A Syed Ahmed
B Shah Waliullah
C Shah Abdur Rahim
D Shah Ismail
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B

Q205.Who was called Sword of Allah?

Easy
A Hazrat Umar R.A
B Hazrat Ali ( R.A)
C Hazrat Khalid bin Walid
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q206.Which Caliph of the following Caliphs launched the postal department?

Easy
A HazratAbu Bakr R.A
B Hazrat Umar R.A
C Hazrat Usman R.A
D Hazrat Ali R.A
Islamic History PPSC 2020

Correct Answer: B

Q207.Who among the following was the first woman martyr In Islam?

Easy
A Hazrat Ayesha R.A
B Hazrat Summaya R.A
C Hazrat Maria R.A
D Hazrat Zunaira R.A
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q208.Which Prophet's nation was destroyed by the rain of stones?

Easy
A Hazrat Salih AS
B Hazrat Loot AS
C Hazrat Hood AS
D Hazrat Yusuf AS
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: B

Q209.What was the name of Hazrat Halima's tribe?

Easy
A Banu Hashim
B Banu Taim
C Banu Saad
D Banu Adi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q210.Which of the following punishments was introduced by Hazrat Umar R.A during his caliphate ?

Easy
A Flpgging
B Exile
C Capitak punishment
D Citting off hands
Islamic History PPSC 2020

Correct Answer: B

Q211.Hazrat Bilal R.A was slave and his master was:

Easy
A Ummuyah bin Khalaf
B Ummayah bln Jatün
C Ummayah bin Jahash
D Ummayah bin Thaqif
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q212.Which Mughal Emperor built the Badshahi Mosque?

Easy
A Aurangzeb
B Jehangir
C Shah Jahan
D Akbar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q213.Who is the current Chairman of Council of Islamic ideology?

Easy
A Allama syed Ifitkhar Khan
B Hussain Navi
C Mufit Muneeb ur Rehman
D Dr Qibla Ayaz
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q214.What was the age of Hazrat Ibrahim (A.S) when Hazrat Ismaeel (A.S) was born?

Easy
A 86 years
B 88 years
C 90 years
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q215.Among the following battles, the maximum of Huffaz-e-Quran were martyred in the

Easy
A Jang-e-Khandaq
B Jang-e-Uhad
C Jang-e-Yamama
D None of these
Quran PPSC 2020

Correct Answer: C

Q216.Name the prophet who introduced the system of astronomy?

Easy
A Hazrat idrees(A.S)
B Hazrat Essa(A.S)
C Hazrat Moosa(A.S)
D Hazrat Luut(A.S)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: A

Q217.Safi-Ullah is the title of

Easy
A Hazrat idrees(A.S)
B Hazrat Noah(A.S)
C Hazrat Adam(A.S)
D Hazrat Musa(A.S)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q218.For how many years Hazrat Muhammad (S.A.W) remained under the care of his grandfather?

Easy
A 2 year
B 3 year
C 4 year
D 6 year
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q219.What was the name of boat of Hazrat Nuh (A.S)?

Easy
A Mem Bohr
B Ark
C Saan
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q220.Prostration is obligatory in the Holy Quran, for how many times?

Easy
A 13
B 14
C 18
D 20
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B