Islamic Studies — All MCQs
883 questions available
Q221.How many years did the Grand Father of Holy Prophet assume the responsibility of the Holy Prophet?
Correct Answer: C
Q222.How many days did Hazrat Younis remain in the abdomen of fish?
Correct Answer: B
Q223.The Holy Prophet (PBUH) and Hazrat Abu Bakar took refuge during Hijrat in the cave?
Correct Answer: B
Q224.Hazrat Khalid Bin Waleed accepted Islam on?
Correct Answer: C
Q225.Which department got functional during Hazrat Bin Omer Bin Abdul Aziz period?
Correct Answer: B
Q226.Surah Al Kausar is the shortest Surah of the Holy Quran The number of its verses is
Correct Answer: A
Q227.There is no compulsion in religion is in Surah
Correct Answer: D
Q228.Who is believed to the builder of Badshahi Mosque?
Correct Answer: B
Q229.آپ ملسو هيلع هللا ىلص کا نام احمد کس سورت میں آیا ہے؟
Correct Answer: B
Q230.ؑکا پیشہ کیا تھا؟ حضرت عیس
Correct Answer: A
Q231.اقسام بیان کتن قرآن مجید میں نفس ک ہوئیں یں؟
Correct Answer: B
Q232.اصحاب االحدود سے کیا مراد ہے؟
Correct Answer: C
Q233.سورتیں الم سے قرآن مجید میں کتن شروع ہوت یں؟
Correct Answer: B
Q234.The famous Moti Masjid built in 1635 is located in:
Correct Answer: A
Q235.Which of the following according to the Holy Quran is an unpardonable sin?
Correct Answer: C
Q236.Ten Commandments bestowed to which prophet?
Correct Answer: B
Q237.The last Ummayyad Caliph was:
Correct Answer: A
Q238.In which hijri Hazrat Muhammad (SAW) performed hajj
Correct Answer: C
Q239.How many main Sufi orders were established in India for the spread of Islam?
Correct Answer: B
Q240.When did the Holy Prophet (S.A.W.) perform \"Hajjat-ul-Wada\" (The Last Pilgrimage):-A. 612 A.D
Correct Answer: C