Showing 3021–3040 of 4795

Q3021.FAT stands for?

Easy
A File Allocation Table
B File Access Table
C Function Allocation Table
D File Application Table
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

FAT stands for File Allocation Table, a system used for managing data on storage devices.

Q3022.MICR stands for ______?

Easy
A Magnetic ink character recognition
B Magnetic Ink Code Reader
C Magnetic Ink Cases Reader
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

Magnetic ink character recognition (MICR) is a technology used primarily to identify and process checks.

Q3023.In computing, MB stands for _____?

Easy
A Mega Bytes
B More Bytes
C Maximum Bytes
D Maga Bytes
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

KB is Kilobyte, MB is Megabyte, GB is Gigabyte, and TB is Terabyte.

Q3024.IBM stands for what?

Easy
A International Business Machine
B Integrated Business Machine
C Information Business Machines
D International Business Model
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

IBM stands for International Business Machines Corporation, nicknamed Big Blue.

Q3025.LCD stands for _____?

Easy
A Liquid crystal display
B Liquid crystal disk
C Liquefied crystal display
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

LCD stands for Liquid Crystal Display, which is a flat panel display technology commonly used in TVs and monitors.

Q3026.CDMA stands for _____?

Easy
A Code Division Multiple Access
B Code Digital Multiple Access
C Central Data Management Access
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

CDMA is Code Division Multiple Access, a wireless communication technology that allows multiple signals to occupy a single channel using unique codes.

Q3027.VDU stands for ______?

Easy
A Visual Display Unit
B Very Display Unit
C Virtual Display Uniform
D Virtual Detection Unit
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

Computer Monitor is also called VDU (Visual Display Unit), which displays output from a computer.

Q3028.PIN stands for _____?

Easy
A Personal identification number
B Payment identification number
C Personal identification numeric
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

PIN is short for personal identification number, which is a set of personal numbers used to prove positive identification.

Q3029.POP stands for _____?

Easy
A Post Office Protocol
B Post Office Procedure
C Post Organization Protocol
D Paper Office Protocol
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

POP (Post Office Protocol) is a protocol used to retrieve email from a mail server to a client's device.

Q3030.OMR stands for ______?

Easy
A Optical Mark Recognition
B Optical Mark Recorder
C Optical Mark Reader
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

OMR stands for Optical Mark Recognition, a technology that uses light to identify marks made on a paper document.

Q3031.DFD stands for _____?

Easy
A Data Flow Diagram
B Data Float Diagram
C Delete Flow Diagram
D None of these
Computer Basics PPSC

Correct Answer: A

DFD stands for Data Flow Diagram, which is used to represent the flow of data in a system.

Q3032.Help in excel Short cut key?

Easy
A F1
B F2
C F3
D F4
MS Excel PPSC

Correct Answer: A

F1 is the shortcut key used to open Microsoft Excel help.

Q3033.In Excel which shortcut key is used to go to the formula tab?

Easy
A Alt+M
B Ctrl+M
C Ctrl+C
D Ctrl+B
MS Excel Shortcut Keys PPSC

Correct Answer: A

In Excel, Alt+M is the shortcut key used to go to the formula tab.

Q3034.Which option in File pull-down menu is used to close a file in MS Word?

Easy
A Close
B Quit
C Exit
D None of these
MS Word PPSC

Correct Answer: A

To close a file in Microsoft Word, you can select the Close option from the File menu.

Q3035.Google was founded in the year:

Easy
A 1998
B 1991
C 2003
D 2001
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

Google was founded on September 4, 1998 by Larry Page and Sergey Brin.

Q3036.Ctrl+x in Ms word used for :

Easy
A Cut
B Paste
C Space
D
MS Word Shortcut Keys PPSC

Correct Answer: A

Ctrl + X cuts any text, picture, or other object that is selected in Microsoft Word.

Q3037.In MS Word 2007, which shortcut key is used to replace text or specific formatting?

Easy
A CTRL + H
B CTRL + T
C CTRL + I
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC

Correct Answer: A

CTRL + H opens the Find and Replace dialog box, which is used to replace text or specific formatting.

Q3038.DVD is an optical disk technology with a __________ gigabytes storage for videos, audio or other information.

Easy
A 4 to 5
B 4 to 16
C 1 to 3
D 1 to 2
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

A standard single-layer DVD has a storage capacity of 4.7 GB (approximately 4 to 5 gigabytes).

Q3039.What is the maximum font size you can apply for any character in Ms Word?

Easy
A 1638
B 1636
C 1645
D 1600
MS Word PPSC

Correct Answer: A

In MS Word, the maximum font size you can apply manually is 1638.

Q3040.The maximum font size available in Microsoft Word from the dropdown list is ____?

Easy
A 72
B 80
C 70
D 82
MS Word PPSC

Correct Answer: A

The largest font size available in the standard formatting dropdown toolbar in Word is 72.