Showing 381–400 of 4795

Q381.Printer is an example of ?

Easy
A Soft copy
B Hard copy
C Photo copy
D Ditto copy
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q382.In MS Word 2016,to increase font size to 1 point, press

Easy
A CTRL+[
B CTRL+]
C CTRL+(
D CTRL+)
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: B

Q383.In MS Word 2016, the option 'Multilevel List' is available in

Easy
A Home
B Design
C Layout
D Insert
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: A

Q384.In which of the following form, data is stored in a computer?

Easy
A Decimal
B Binary
C Hexa Decimal
D Octal
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q385.In MS Excel 2016, 'Print Titles' option is available in ______menu

Easy
A Review
B View
C Insert
D Page layout
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: D

Q386.Which short keys are used to "cut selected items" in File menu?

Easy
A CTRL+X
B CTRL+A
C CTRL+U
D CTRL+B
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: A

Q387.Maximum number of rows in MS Excel 2016 worksheet is

Easy
A 16,384
B 50,000
C 1,048,576
D 10,024
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: C

Q388.A kilo byte is equal to

Easy
A 10000 bytes
B 1024 bytes
C 1 million bytes
D 10 million bytes
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q389.The ALU and CU are components of

Easy
A ROM
B CPU
C RAM
D CAD
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q390.Ms Excel 2016 ,one has to go to .................option for setting or clearing print area

Easy
A Insert
B Page layout
C Data
D Review
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: B

Q391.Which of the following shortcuts will create a new folder in windows folder ?

Easy
A Ctrl +C
B Ctrl +Shift+N
C Ctrl +O
D Ctrl +Alt
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: B

Q392.To change line height to 1.5 which is the following correct command ? Ctrl

Easy
A +1
B Ctrl+2
C ctrl+4
D ctrl+5
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: D

Q393.Formatting a cell in Currency ,you can specify

Easy
A Decimal Places
B Currncy symbol
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q394.To open a template in Word , First go to file and

Easy
A Click New
B Click Display
C Click Open
D Click Search
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q395.To move between the worksheet in a work book in MS Excel ,We can use which of the following shortcut?

Easy
A Alt +=
B Ctrl +F9
C Ctrl+Tab
D Ctrl +Page Up
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: D

Q396.In order to play and hear sound on a computer ,one needs

Easy
A Sound Card and Speaker
B A microphone
C Both A and B
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q397.BIOS is used for ?

Easy
A Updating system information on network
B Loading operating system
C it help in routing
D it takes input from key words and other devices
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q398.A Network that covers large area ,city country and beyond is called

Easy
A LAN
B WAN
C Router
D Bridge
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q399.In MS Word 2016 "Watermark" option is available in:

Easy
A Design
B Layout
C Insert
D View
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: A

Q400.Incoming messages are stored in ______ folder.

Easy
A Drafts
B Trash
C Outbox
D Inbox
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D