Showing 381–400 of 1905

Q381.A car is moving with the speed of 120 km/h. How much distance does the car cover in 4 hours and 30 minutes?

Medium
A 540
B 550
C 570
D 580
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: A

Q382.A tank is 25 m long, 12 m wide and 6 m deep. The cost of plastering its walls and bottom at 75 paise per sq m is:

Medium
A 456
B 458
C 558
D 568
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q383.If books bought at prices ranging from Rs. 150 to Rs. 300 are sold at prices ranging from Rs. 250 to Rs. 350, what is the greatest possible profit that might be made in selling 15 books?

Medium
A Rs. 2000
B Rs. 2500
C Rs. 3000
D Rs. 3500
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: C

Q384.What is the total length of the Line of Control (LOC) in Kashmir?

Medium
A 520 km
B 680 km
C 740 km
D 850 km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q385.A rectangular has a length of 10cm and a parameter of 30cm. Find the width of the rectangular?

Medium
A 5 cm
B 10 cm
C 15 cm
D 20 cm
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q386.If books bought at prices ranging from Rs. 150 to Rs.300 are sold at prices ranging from Rs.250 to Rs.350 what is the greatest possible profit that might be made in selling 15 books?

Medium
A Rs. 2000
B Rs. 2500
C Rs. 3000
D Rs. 3500
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: C

Q387.What is the total length of line control (LOC) in Kashmir

Medium
A 520 km
B 680 km
C 740 km
D 850 km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q388.In which Ocean is the enigmatic "Bermuda Triangle" located?

Medium
A Pacific Ocean
B Atlantic Ocean
C Indian Ocean
D Antarctic Ocean
Geometry & Mensuration PPSC 2020

Correct Answer: B

Q389.The mean proportional of 4 and 16 are:

Medium
A +8
B +16
C +9
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q390.If all the members of a team are juniors or seniors, and if the ratio of juniors to seniors on the team is 3:5, what percent of team members are seniors?

Medium
A 37.5%
B 40%
C 60%
D 62.5%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: D

Q391.The total distance from school to the house is 39 km. Abid covered a distance of 13 km. What percentage of the whole distance has he covered?

Medium
A 31%
B 29%
C 33.33%
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: C

Q392.A cyclist covers a distance of 750 meters in 2 minutes and 30 seconds. What is his speed in km/hr?

Medium
A 16 km/hr
B 17 km/hr
C 18 km/h
D 19 km/hr
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: C

Q393.The Cabinet Mission 1946 consisted of:

Medium
A 2 members
B 3 members
C 4 members
D 5 members
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q394.The lifespan of white Blood Cells is:

Medium
A 1-5 days
B 3-7 days
C 4-8 days
D 5-21 days
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q395.The circumference of the earth is:

Medium
A 30000 km
B 40,000km
C 50,000 km
D 60,000km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q396.When a student weighing 45 kgs left a class, the average weight of the remaining 59 students increased by 200g. What is the average weight of the remaining 59 students?

Medium
A 57
B 58
C 59
D 60
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q397.Solve: 1/10 * 3/5 * 6/5 = ?

Medium
A 9/225
B 9/125
C 2/125
D 7/125
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q398.If a man's salary is increased by 1/5 and his current pay is 60000. What will be his increased pay?

Medium
A 1000
B 2000
C 3000
D 10000
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q399.Solve: 100 / 50 * 2 = ?

Medium
A 1
B 2
C 3
D 4
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q400.First International flight of PIA was taken on:

Medium
A 25 May 1953
B 7 June 1953
C 1 February 1955
D 17 June 1956
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C