Showing 401–420 of 2717

Q401.Gas in which biological material like cells, Tissue organ are kept in laboratory?

Easy
A Oxygen
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q402.An element that is common in containers, cosmetics, and medicines, and obtained from bauxite ore is:

Easy
A Aluminum
B Sodium
C Calcium
D None of these
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: A

Q403.In photosynthesis, the green color of plants is due to which pigment?

Easy
A Chloroplast
B Stamens
C Anther
D Leaves
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q404.The most abundant element in the universe is:

Easy
A Nitrogen
B Helium
C Carbon Dioxide
D Hydrogen
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: D

Q405.Guava is the rich ___ vitamin C:

Easy
A on
B in
C for
D at
Human Body & Health PPSC 2025

Correct Answer: B

Q406.Which of the following is not a green house gas:

Easy
A Nitrogen
B Oxygen
C Calcium
D Sodium
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q407.BCC stands for:

Easy
A Blind Carbon Copy
B Block Carbon Copy
C Blind Carrot Copy
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q408.Pakistan First Locally Produced Electric car:

Easy
A Nur-E-75
B Nur-E-74
C Nur-E-73
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q409.USA president banned funding of which organization in 15 April 2020:

Easy
A WTO
B WHO
C ILO
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q410.Which is not a mixture of solution?

Easy
A Carbon Dioxide
B Oxygen
C Baking Soda
D None of these
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: C

Q411.Nuclear Power plants energy is produced by?

Easy
A Nuclear Fission
B Nuclear Fusion
C Thermal Process
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q412.Greenhouse gas is:

Easy
A ozone
B methane,
C carbon dioxide
D All of these
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: D

Q413.How many Vertebrae in human body:

Easy
A 30
B 33
C 36
D 37
Human Body & Health PPSC 2025

Correct Answer: B

Q414.Selenium, a trace element, works closely with Vitamin ___ in the body.

Easy
A A
B E
C C
D D
Human Body & Health PPSC 2025

Correct Answer: B

Q415.When a star starts fusing helium into carbon, it becomes a:

Easy
A Red giant
B Supernova
C Neutron star
D White Dwarf
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q416.Who invented the printing press?

Easy
A Isaac Newton
B Johannes Gutenberg
C Leonardo da Vinci
D Thomas Edison
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: B

Q417.The first mechanical calculator was invented:

Easy
A Pascal
B Newton
C Rutherford
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: A

Q418.Vitamin D is present in:

Easy
A Butter
B Onion
C Meat
D None of These
Human Body & Health PPSC 2025

Correct Answer: A

Q419.Sentence is the basic unit of?

Easy
A Academic writing
B Film Making
C Data Securing
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: A

Q420.Which organization deals with the tourism and its related affairs:

Easy
A WTO (world tourism organization)
B UNO
C FDO
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A