Showing 401–420 of 1905

Q401.Maximum zoom percentage in power point?

Medium
A 200%
B 300%
C 400%
D 500%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: C

Q402.MS-Word Automatically save document after every?

Medium
A 20 min
B 10 min
C 30 min
D no specific time
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q403.Let us suppose a mass on Earth be 100 kg. What will be mass on moon?

Medium
A more than 100 kg
B less than 100 kg
C 100 kg (perfectly)
D No proper information
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q404.Which of the following is wrong?

Medium
A 22/7=3.2
B 33/11=3
C 22/7=3.14
D 22/11=2
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q405.x+7=19 then x=?

Medium
A 7
B 6
C 8
D 10
Algebra PPSC 2020

Correct Answer: B

Q406.A toy is sold for Rs.220. What was the cost if the rate of profit was 10% of the cost?

Medium
A 198
B 202
C 200
D 201
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: C

Q407.The speed of light is__________

Medium
A 280,000 km/s
B 300,000 km/s
C 320,000 km/s
D None of these
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: B

Q408.A farmer bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

Medium
A 3
B 5
C 4
D 6
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q409.A Shopkeeper raises the price of a cycle by 5 percent above the market price and charges 12 percent sales tax on the market price. As a result a customer has to pay Rs, 4680 for the cycle. What is the market price of the cycle?

Medium
A 4000
B 4200
C 3950
D 4500
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q410.The cash difference between the selling prices of an article at a profit of 4% and 6% is Rs 3. The ratio of two selling prices is

Medium
A 51:52
B 52:53
C 53:54
D 54:55
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q411.Simplify the equation: 5+2 x 6÷3(2)=?

Medium
A 9
B 12
C 7
D 5
Algebra PPSC 2020

Correct Answer: C

Q412.In a 100 m race, A covers the distance in 36 seconds and B in 45 seconds, in this A beats B by: 20 m 24 m

Medium
A 28
B m
C 30
D m
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: A

Q413.Length of Durand line is: 2252 km 2430 km

Medium
A 2640
B km
C 2840
D km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q414.Zohaib and Ali depart from point X Zohaib goes North and covers 3 km then turns right and covers 4 km .All goes West and covers 5 Km ,then turns right and covers 3 km Hoe far is Zohaib from Ali ? 8 km 7km

Medium
A 6
B km
C 9
D km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q415.Find the square of 35

Medium
A 175
B 1125
C 1225
D 1215
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q416.A man walk 3 km to his East then turn left and walk 3 km towards North and then turn left and walk 3km towards West .Indicate the correct direction in which he is in relation to his starting point East West

Medium
A North
B
C of
D these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q417.A Hockey team won 6 games and lost 8 .What is the ratio of wins to number of games ?

Medium
A 6:8
B 8:6
C 3:7
D 8:14
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: C

Q418.The total length of LOC in Kashmir is: 520 km 680 km

Medium
A 740
B km
C 850
D km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q419.Who was appointed Caretaker Prime Minister on 25 March 2013? Mian Muhammad Soomro Justice (R) Nasir-ul-Mulk Mir Hazar

Medium
A Khan
B Khoso
C Javed
D Jabbar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q420.If a right circular cone shaped building has radius 8m and slant height 17m, then what is its volume?

Medium
A 256 π m3
B 320 π m3
C 384 π m3
D 350 π m3
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B