Showing 421–440 of 1905

Q421.The 4% of a number is 120, the number is:

Medium
A 2000
B 3000
C 5000
D 4000
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q422.Earth hour is observed on:

Medium
A 24 March
B 24 May
C 24 June
D 24 September
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q423.What is the full length of badminton court?

Medium
A 13.4m
B 14.3m
C 12.3m
D 13.2m
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q424.What is the height of Nanga Parbat?

Medium
A 8612m
B 8126m
C 8216m
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q425.What is the circumference of Earth?

Medium
A 30,000 km
B 40.000 km
C 50.000 km.
D 20.000 km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q426.The draft of the 1956 constitution was passed by the constituent assembly on:

Medium
A 29 March 1956
B 29 Feb 1956
C 29 Jan 1956
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q427.If sum of two numbers is 30 and their difference is 8, what is their product?

Medium
A 200
B 201
C 209
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q428.If 4=8, 5=15, 6=24 then 7 = ?

Medium
A 30
B 35
C 40
D 45
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q429.5 means

Medium
A 2x5
B 2+5
C 2x2x2x2x2
D 2+5
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q430.√6 x √6 = ?

Medium
A 6√6
B 6
C 6*6
D 6^
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q431.(4x3+5x6)/(18 x 2-22) = ?

Medium
A 96/7
B 7/4
C 3
D 7/60
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q432.By converting 142.5% into decimal answer will be

Medium
A 1.425
B 0.1425
C 142.5
D 14.25
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q433.If Ali get 25% profit by selling an article in 250 rupees what is the original price of the article?

Medium
A 200
B 230
C 240
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: A

Q434.Ahmad got 25 rupees profit on every article of Rs 250 then how much percentage of profit

Medium
A 10%
B 20%
C 11.11%
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q435.Akram sold a plot at Rs 60,000 and the cost of the plot is Rs 57,000 then the profit he earns is?

Medium
A 3.23%
B 5.23%
C 10.32%
D 6.32%
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: B

Q436.If A's income is 40% less then B's income then how much percent is B's income more than A's income?

Medium
A 66.66%
B 68.66%
C 69.66%
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q437.A horse runs around a ground twice and covers a distance of 8 km one side of square ground is

Medium
A 8 km
B 4 km
C 2 km
D 1 km
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: D

Q438.A train is 130 m long it travels at a speed of 45 km/hr ,It crosses a bridge in 30 seconds ,The Length of Bridge is

Medium
A 245 m
B 230 m
C 140 m
D None of these
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: A

Q439.Find the sum of two consecutive even numbers their difference of whose square is 84?

Medium
A 42
B 44
C 46
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q440.Muhammad Khan Junejo PM of Pakistan left his office?

Medium
A 20 May 1988
B 29 May 1988
C 10 June 1988
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B