Showing 441–460 of 2717

Q441.Which salt is used to melt ice:

Easy
A Calcium chloride
B Sodium Chloride
C Potassium Chloride
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q442.Energy Produced after Nuclear Fission is which type of energy:

Easy
A Thermal
B Hydraulic
C Wind
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q443.Plato was the student of:

Easy
A Socrates
B Physics
C Sports
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q444.Which gland help in digestion:

Easy
A Intestine
B Stomach
C Pancreas
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q445.Which of the following terms is not used in physics:

Easy
A Stock value
B Speed
C Mass
D Amplitude
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q446.Stone cancer of taj mahal caused by?

Easy
A Air Pollution
B Acid Rain
C Aging
D None of these
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: B

Q447.Which organization took Kashmir issue to UN in 2019?

Easy
A ADB
B World Bank
C ECO
D OIC
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q448.Which country has the highest carbon emissions?

Easy
A USA
B Russia
C Kazakhstan
D China
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q449.Mole is the unit of__ of substance?

Easy
A Amount
B Volume
C Weight
D Length
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: A

Q450.Which of the following element is fixed by cyanobacteria?

Easy
A Oxygen
B Nitrogen
C Sulphur
D All of these
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: B

Q451.Which of the following is most abundant element in Universe?

Easy
A Oxygen
B Nitrogen
C Hydrogen
D Carbon
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: C

Q452.An element of an array is mentioned by its

Easy
A Subscript
B Array
C Object
D Name of element
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: A

Subscript is the correct factual response to “An element of an array is mentioned by its”.

Q453.What is the last planet in the solar system?

Easy
A Saturn
B Uranus
C Neptune
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2022

Correct Answer: C

The last planet in the solar system is Neptune.

Q454.Electrical activity of the brain is measured by?

Easy
A Electrical activity of the diaphragm EAdi
B Electroencephalography EEG
C Electrical activity of the brain is measured by
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Electrical activity of the brain is measured by Electroencephalography EEG.

Q455.Which of the following is the unit used to measure the distance between planet and stars?

Easy
A Light year
B Astronomical unit
C Steller mile
D Steller mile
Space & Astronomy PPSC 2022

Correct Answer: A

Light year is the unit used to measure the distance between planet and stars.

Q456.he most abundant gas in the earth atmosphere is?

Easy
A Oxygen
B Nitrogen
C Argon
D None of these
Earth & Atmosphere PPSC 2022

Correct Answer: B

He most abundant gas in the earth atmosphere is Nitrogen.

Q457.Which organization made a special envoy in 2019 for Kashmir?

Easy
A GCC
B OIC
C ASEAN
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

OIC is the correct factual response to “Which organization made a special envoy in 2019 for Kashmir”.

Q458.Which planet has a similar size as Earth?

Easy
A Uranus
B Venus
C Mars
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2022

Correct Answer: B

Venus is the correct factual response to “Which planet has a similar size as Earth”.

Q459.Cu is the symbol of which element of the periodic table?

Easy
A Copper
B Chromium
C Carbon
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Cu is the symbol of which element of the periodic table”.

Q460.Photosynthesis occurs in?

Easy
A Endoplasmic reticulum
B Chloroplast
C Golgi body
D Nucleus
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Golgi body is the correct factual response to “Photosynthesis occurs in”.