Showing 461–480 of 883

Q461.What did the Prophet (SAW) abolished in Khutba Hajjatul Wida ?

Easy
A Blood feuds
B Property rules
C Punishment on sins
D None of these
Pillars & Worship PPSC 2025

Correct Answer: A

Q462.False news was spread during Bait-e-Rizwan about martyr of?

Easy
A Hazrat Abu Bakar RA
B Hazrat ALi RA
C Hazrat Usman RA
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q463.The Quran often advised Muslims to think about what?

Easy
A Earth and Heaven
B Heaven only
C Earth Only
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q464.The Hadith is narrated by Tabii is called?

Easy
A Maqtu
B Marfu
C Both
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q465.The Hadith which is lowest in rank called?

Easy
A Mauda
B Marfu
C Maqtu
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q466.Bait-e-Rizwan was held to take revenge of whose death?

Easy
A Hazrat Abu Bakar RA
B Hazrat ALi RA
C Hazrat Usman RA
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q467.The Quran is declared as a healing and mercy for whom?

Easy
A Believers
B Disbelievers
C Hypocrite
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q468.Approximately tenure of Hazrat Usman’s Caliphate:

Easy
A 12 years
B 13 years
C 14 years
D 15 years
Islamic History PPSC 2025

Correct Answer: A

Q469.Hazrat Talha ibn Ubaydullah (R.A) received the title of Living Martyr (Al-Shahid Al-Hayy) in which battle?

Easy
A Battle of Khandanq
B Battle of Uhud
C Battle of Badar
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q470.In the Farewell Sermon, the Holy Prophet (PBUH) declared which month as a sacred month that must always be respected?

Easy
A Zil-Hajj
B Muharram
C Safar
D None of these
Pillars & Worship PPSC 2025

Correct Answer: A

Q471.Surah An-Nur describes modesty as:

Easy
A Lower their gaze and women should cover themselves modestly
B Only women should cover them
C About Inheritance
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q472.Umme Ruman is the mother name of ?

Easy
A Hazrat Hafsa RA
B Hazrat Ayesha RA
C Hazrat Salma RA
D Hazrat Mamona RA
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q473.What was the main purpose of the Khilafat movement?

Easy
A Disband of Ottoman Empire
B Cancellation of Bengal Partition
C Separate State
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q474.How many surah of quran are based on Prophet’s Name:

Easy
A 4
B 5
C 6
D 7
Quran PPSC 2025

Correct Answer: C

Q475.Which prophet is most mentioned in Quran:

Easy
A Hazrat Musa AS
B Hazrat Issa AS
C Hazrat Ibrahim AS
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q476.Completion of Hadith is called as:

Easy
A Tehqeeq
B Tadveen
C Trdeed
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: B

Q477.التاہر کر پڑھنا کیا کہرٹھقرآن کا ٹھ ہے؟

Easy
A ترتیل
B تدوین
C تردید
D یںن 区分
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q478.Who hold the key of kabba:

Easy
A Hazrat Usman bin talha RA
B Hazrat Hanzala RA
C Hazrat Khalid Bin Waleed RA
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q479.In which Sahabi Era System of court was established:

Easy
A Hazrat Umar RA
B Hazrat Usman RA
C Hazrat Ali RA
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q480.Holy Prophet attended which treaty before nabowat announcement:

Easy
A حلف الفضول
B حلف العام
C حلف الخاص
D یںن 区分
Beliefs & Faith PPSC 2025

Correct Answer: A