Showing 461–480 of 1905

Q461.Name the crop sown on the largest area of

Medium
A Tobacco
B Sugar cane
C Cotton
D Wheat \n
Geometry & Mensuration PPSC 2020

Correct Answer: D

Q462.What is the total length of Siachen Glacier?

Medium
A 63 km
B 67 km
C 71.5 km
D 76.0km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q463.length of Praia de Cassino Beach of Brazil is:

Medium
A 150 miles
B 250 miles
C 350 miles
D 450 miles
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q464.A Terabyte represents about:

Medium
A 1 quadrillion bytes
B 1 trillion bytes
C 1 billion bytes
D 1 million bytes
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q465.A trader mixes 26 kg of rice at Rs.20 kg with 30 kg of rice of other variety at Rs. 36 per kg and sells the mixed variety of rice at Rs. 30 per kg What will be his profit percentage?

Medium
A No Profit/No loss
B 5%
C 8%
D 10%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q466.In a class 3/4th of the students do not know either English or Hindi But 1/6th of the students know English How many student know both English and Hindi if students who know Hindi are 1/8th of total students in the class?

Medium
A 1/24
B 100/24
C 10/2
D 1/4
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q467.A shopkeeper sells one-third of his goods at a profit of 10% another one-third at a profit of 20% and the rest at a loss of 6% What is his overall profit percentage?

Medium
A 8%
B 10%
C 12%
D 11%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q468.if 2:7::x:49 is then What is the value of \"x\"?

Medium
A 9
B 52
C 14
D 28
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q469.The selling price of an article is Rs.118 and the profit earned is50% The cost price of the article is:

Medium
A 77:00
B 68:50
C 78:66
D 80:00
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: C

Q470.What is the total area of Pakistan in square kilometers?

Medium
A 695095 km2
B 795095 km2
C 796096 km2
D None ot these
Geometry & Mensuration PPSC 2020

Correct Answer: D

Q471.If 3x+16=40, then find the value of \"x\".

Medium
A 5
B 6
C 7
D 8
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q472.The ratio of two numbers a and b is 3:5. If 2 is added to both numbers the ratio becomes 2:3 Find b.

Medium
A 8
B 10
C 15
D 5
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q473.The ratio of length to the breadth of a rectangle is 3:2. Its area is 2400m. What is the length of the field?

Medium
A 20m
B 40m
C 60m
D 70m
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: C

Q474.A candidate was selected for 6 jobs as he gave 15 interviews. What is the ratio of not selected jobs to the number of interviews?

Medium
A 9:15
B 3:5
C 4:9
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q475.A right cylinder and a right circular cone have the same radius and the same volume. The ratio of the height of the cylinder to that of cone is:

Medium
A 1:3
B 3:1
C 2:3
D 3:2
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q476.If a -b=3 and a2+b2=29,find the value of ab

Medium
A 10
B 12
C 15
D 18
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q477.Solve 5+6*3-2+2 =________?

Medium
A 20
B 23
C 28
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q478.In the elections of 1945-46 out of total Muslim seats of 119. How many seats Bengal Muslim League won?:

Medium
A 114
B 110
C 115
D 113
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q479.How many Muslim seats were secured by All India Muslim Lea ue in 1945-46 Election of Provincial assemblies____________?

Medium
A 396
B 425
C 441
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q480.Find the value of If ,31 :X :: 12 :20 .Find the value of X

Medium
A 5
B 6
C 7
D 9
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A