Showing 501–520 of 2791

Q501.What is V2 of "Bind"?

Medium
A Binded
B Bound
C Binds
D Bunde
Tenses & Verbs CSS

Correct Answer: B

Bind → bound → bound.

Q502.What is V3 of "Strive"?

Hard
A Strove
B Striven
C Strived
D Strove
Tenses & Verbs PMS

Correct Answer: B

Strive → strove → striven.

Q503."In spite of" means the same as:

Easy
A Because of
B Although
C Due to
D As a result of
Prepositions & Conjunctions PPSC

Correct Answer: B

"In spite of" is synonymous with "although" or "despite".

Q504."By means of" means:

Easy
A Without
B Using
C Beside
D Against
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: B

"By means of" means through the use of.

Q505."In lieu of" means:

Medium
A In addition to
B Instead of
C In favor of
D Because of
Prepositions & Conjunctions PMS

Correct Answer: B

"In lieu of" means instead of.

Q506."At the expense of" means:

Medium
A Paid by
B By sacrificing something
C At no cost
D With support of
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: B

"At the expense of" means with loss or damage to.

Q507."On behalf of" means:

Easy
A Against
B As a representative of
C For the sake of
D Because of
Prepositions & Conjunctions PPSC

Correct Answer: B

"On behalf of" means representing or in the name of.

Q508."In view of" means:

Medium
A Visually
B Considering
C Despite
D Apart from
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: B

"In view of" means taking into consideration.

Q509."By dint of" means:

Hard
A Without
B By means of / through
C Against
D In spite of
Prepositions & Conjunctions PMS

Correct Answer: B

"By dint of" means by means of, through hard work.

Q510."With a view to" means:

Medium
A Looking at
B With the intention of
C Related to
D As a result of
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: B

"With a view to" means with the intention of.

Q511."In the course of" means:

Easy
A At the end of
B During
C Before
D After
Prepositions & Conjunctions PPSC

Correct Answer: B

"In the course of" means during.

Q512."At loggerheads" means:

Hard
A In agreement
B In disagreement
C At the same time
D For a long time
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: B

"At loggerheads" means in strong disagreement.

Q513.She is angry ___ her brother.

Easy
A at
B with
C about
D on
Prepositions & Conjunctions PPSC

Correct Answer: B

"Angry with" a person is the correct usage.

Q514.He was absent ___ the meeting.

Easy
A in
B on
C from
D at
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: C

"Absent from" is the correct preposition.

Q515.She deals ___ antiques.

Medium
A with
B in
C at
D on
Prepositions & Conjunctions PMS

Correct Answer: B

"Deal in" means to trade or do business in something.

Q516.He complied ___ the rules.

Medium
A to
B at
C with
D for
Prepositions & Conjunctions PPSC

Correct Answer: C

"Comply with" is the correct collocation.

Q517.He was deprived ___ his rights.

Easy
A from
B by
C of
D for
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: C

"Deprived of" is the correct preposition.

Q518.He is envious ___ his friend's success.

Easy
A for
B about
C of
D on
Prepositions & Conjunctions PMS

Correct Answer: C

"Envious of" is the correct collocation.

Q519.She is fond ___ reading.

Easy
A for
B about
C of
D on
Prepositions & Conjunctions PPSC

Correct Answer: C

"Fond of" is the correct collocation.

Q520.She graduated ___ a university in Lahore.

Easy
A in
B from
C at
D of
Prepositions & Conjunctions CSS

Correct Answer: B

"Graduated from" a university is the correct usage.