Islamic Studies — All MCQs
883 questions available
Q501.Who is known as fifth pious Caliph of Islam:
Correct Answer: B
Q502.Abu Turab is the title of :
Correct Answer: A
Q503.The name of which companion of Holy Prophet SAW is mentioned in Holy Quran:
Correct Answer: A
Q504.Israel was the title of:
Correct Answer: A
Q505.First Hajj of Islam was performed under the supervisions of:
Correct Answer: B
Q506.Which Surah of Quran is graded as 1/3 rd of Quran:?
Correct Answer: A
Q507.Which Surah of Quran does not start with tasmia:
Correct Answer: A
Q508.Which companion of Prophet SAW recited the verses of Holy Quran before Najashi:
Correct Answer: B
Q509.ہ علیہ وسلمال شیما کا حضور صل سے کیا رشتہ تھا؟
Correct Answer: A
Q510.پیدائش دو سو چھ ہجری میں کس ک ہوئ؟
Correct Answer: B
Q511.حضرت خالد بن ولید نے اسالم قبول کرنے کے بعد سب سے پلے کس غزوہ میں شرکت ک؟
Correct Answer: A
Q512.Nidwat Ul Ulema established in which year:
Correct Answer: C
Q513.Blue mosque is located in?
Correct Answer: A
Q514.First ruler who recognized caliph?
Correct Answer: A
Q515.Grand Jamia Masjid Karachi completed in which year?
Correct Answer: A
Q516.Shah wali Ullah translated Quran in:
Correct Answer: B
Q517.Sahifa hamam bin mumba kis ke mutaliq hai?
Correct Answer: A
Q518.Ghazwa al asraat kis ghazwa ko kehtay hain?
Correct Answer: D
Q519.Hazoor Pak stayed for three days in Hamra ul Asad in which ghazwa?
Correct Answer: B
Q520.Baba Farid Ganj Shakar belongs to which sufi silsila:
Correct Answer: A