Showing 541–560 of 4795

Q541.To connect to internet it is must an:

Easy
A Internet Service
B provider
C Internet connection Modem
D All of the above
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: D

Q542.MDG stands for

Easy
A Modem Development Goals
B Millennium Development Goals
C Millennium Determined Goals
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q543.What is the capacity of a two sided DVD?

Easy
A 8.8 GB
B 9.2 GB
C 9.4 GB
D 9.8 GB
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q544.To move to the previous cell in a Table inserted in a document press:

Easy
A Alt+Tab
B Ctrl+Tab
C Shift+ Tab
D Alt+Shift+Tab
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: C

Q545.The first cell in Excel Worksheet is labelled as:

Easy
A AA
B A1
C Aa
D Ao
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: B

Q546.Which of the following is not an operating system?

Easy
A DOS
B Linux
C Window
D Oracle
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q547.Which of the following is not a major reason for an Email Bounce?

Easy
A Bad user account Name
B Bad Domain Name
C Stale file handle
D Domain server is down
Internet Services & Communication PPSC 2020

Correct Answer: D

Q548.To start Microsoft powerpoint application:

Easy
A Click on start >Progarms>All progarms > Microsoft Powerpoint
B Hit Ctrl +R then type appoint .exe and Enter
C Click Start >Run then type power point then press enter
D All of these
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: C

Q549.Integrated Circuits (IC ) chips used in computer are made with:

Easy
A Silicon
B copper
C Silver
D Aluminum
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q550.Change the Voice \" The cat chased the mouse.

Easy
A The mouse is chased by cat
B The mouse was chased by cat
C The mouse is being chased by cat
D The mouse was being chased by cat
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q551.____Is a digital asset designed to work as a medium of exchange.

Easy
A E-commerce.
B E-currency
C Cryptocurrency
D None of these
Internet Services & Communication PPSC 2020

Correct Answer: C

Q552.In MS Excel 2016 mainly ___ types of \"Page Orientation are available:

Easy
A 2
B 3
C 4
D None of these
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: A

Q553.An email cannot be sent without:

Easy
A Subject
B Attachment
C Receivers email address
D Message
Internet Services & Communication PPSC 2020

Correct Answer: C

Q554.The process of transferring files from the internet to your computer is called:

Easy
A Downloading
B Uploading
C Forwarding
D FTP
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: A

Q555.Microsoft Windows is the great invention of:

Easy
A Charles Ranlett Flint
B Paul Allen
C Bill Gates
D Both B & C
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q556.Which operation will you perform to move a block of text in MS Word?

Easy
A Copy and Paste
B Cut and Paste
C Paste and Delete
D Paste and Cut
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: B

Q557.An e-mail address consists of two parts username or ID and _________.

Easy
A Domain name
B Password
C URL
D None of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: A

Q558.Power Point is called ______software:

Easy
A Presentation
B Graphic
C Word processing
D Spreadsheet
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: A

Q559.Which American Computer Company is called big blue?

Easy
A Microsoft
B Compaq
C IBM
D Tandy Stevenson
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q560.In MS Word Ctrl +Pageup is used to:

Easy
A Move the cursor one one page up
B Move the cursor one paragraph up
C Move the cursor one screen up
D Move thecursor one line up
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: A