Showing 541–560 of 883

Q541.Hazrat Fatima bint-e-Asad was mother of?

Easy
A Hazrat Ali
B Hazrat Umer
C Hazrat Abubakar
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q542.How many surah are on the name of prophet in Quran?

Easy
A 4
B 5
C 6
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: C

Q543.Hazrat Yaqoob had how many sons:

Easy
A 12
B 14
C 16
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q544.Gandhi Irwin pact ended in which movement?

Easy
A Khilafat Movement
B Satyagaraha Movement
C Silk Movement
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q545.کسی چیز کو کسی خاص صفت کے اعتبار سے دوسری چیز کے مانند قرار دینا _________ کہلاتا

Easy
A تشبیہ
B Mushaba
C Mushamba
D None of thesea
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q546.Who was the first ameer of Hajj:

Easy
A Hazrat Abu Bakar
B Hazrat Umer
C Hazrat Usman
D None of These
Pillars & Worship PPSC 2025

Correct Answer: A

Q547.Hazrat Yaqoob Has how many sons:

Easy
A 11
B 12
C 14
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q548.Hazrat Muhammad PBUH married to whom in 5th Hijri:

Easy
A Zaynab bint Hajash
B Asma
C Ayesha
D None of these
Seerah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q549.Fatiha Parna mohawara:

Easy
A surah parhna
B Mayoos hona
C both
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: B

Q550.Book Pakistan: Between Mosque and Military by:

Easy
A Hussain Haqqani
B Mufti Hamdard
C Mirza Ahmed
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q551.Holy Prophet S.

Easy
A W. recited which surah on fateh Makkah? A. Yaseen
B Fateh
C Toba
D None of these
Quran PMS 2025

Correct Answer: B

Q552.with which prophet, bani israel migrated to Egypt?

Easy
A Hazrat yosuf
B Hazrat Younus
C Hazrat ibrahim
D None of these
Beliefs & Faith PMS 2025

Correct Answer: A

Q553.Shaq e Sadar happened happened how many times in Holy Prophet life?

Easy
A 1
B 2
C 4
D None of these
Beliefs & Faith PMS 2025

Correct Answer: C

Q554.In Quran Ahsan ul Qisas referred to:

Easy
A Hazrat Yonus
B Hazrat Yousuf
C Hazrat Ibrahim
D None of these
Quran PMS 2025

Correct Answer: B

Q555.Battle in which Holy Prophet S.

Easy
A W. participated : A. Sariya
B Ghazwa
C Battle
D None of these
Seerah PMS 2025

Correct Answer: B

Q556.Tafseer "Zia ul Quran" is written by:

Easy
A Karam Shah
B Parem Chand
C Raina rathor
D None of these
Quran PMS 2025

Correct Answer: A

Q557.Hazrat Soda died in which caliph era;

Easy
A Abubakar
B Umer
C Usman
D None of these
Islamic History PMS 2025

Correct Answer: B

Q558.How many prophets mentioned in Quran by name:

Easy
A 11
B 17
C 23
D None of these
Quran PMS 2025

Correct Answer: D

Q559.when did the law of zina applied

Easy
A 2 hijri
B 5 hijri
C 4 hijri
D None of these
Seerah PMS 2025

Correct Answer: B

Q560.Who was born in Kaba?

Easy
A Hazrat Ali
B Hazrat Usman
C Hazrat Abubakar
D Hazrat Umer
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A