Showing 541–560 of 1905

Q541.Akram sold a plot at Rs 60,000 and cost of the plot is Rs 57,000 then the profit he earns is?

Medium
A 2.23%
B 5.23%
C 10.32%
D 6.32%
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: B

Q542.If A's income is 40% less than B's income then how much percent is B's income more than A's income?

Medium
A 66.66%
B 68.66%
C 69.66%
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q543.A horse runs around a ground twice and covers a distance of 8 km one side of square ground is:

Medium
A 8 km
B 4 km
C 2 km
D 1 km
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: D

Q544.A train is 130 m long it travels at a speed of 45 km/hr it crosses a bridge in 30 seconds. The Length of Bridge is

Medium
A 245 m
B 230 m
C 140 m
D None of these
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: A

Q545.All Pakistan music conference as Organized on?

Medium
A 15 Sep 1959
B 14 Oct. 1959
C 11 March 1959
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q546.The Price of shoe is Rs 1700 and discounted price is 1320 How much discount he gets?

Medium
A 5%
B 20%
C 15%
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q547.What is distance of Junagadh-the state announced annexation to Pakistan, from Karachi

Medium
A 310 miles
B 350 miles
C 290 miles
D 360 miles
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: A

Q548.A man buys an article of $ 27.50 and sells it for $ 28.60. What is his gain?

Medium
A 3%
B 4%
C 6%
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q549.0.001 is equal to:

Medium
A 1/100
B 1/1000
C 1/10000
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q550.A train 800-meter-long is running with a speed of 70 km/h. It crosses tunnel in 1 minute What Is the length of tunnel?

Medium
A 650 m
B 555 m
C 500 m
D 458 m
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: C

Q551.Find the average of the 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283

Medium
A 280
B 281
C 283
D 284
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q552.A trader mixes 26 Kg of rice at Rs. 20 per kg with 30 kg of rice of other candy at Rs. 36 per Kg and sells mixture at Rs. 30 per kg this profit percent is

Medium
A 5%
B 8%
C 10 %
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q553.If a person left a 510.47 tip on a breakfast that cost $ 87.25 what percentage was the tip

Medium
A 10 %
B 11 %
C 12 %
D 13 %
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: C

Q554.Italy has become the first developed Economy to sign One Belt One Road on 22 March

Medium
A 2018
B 2019
C 2020
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q555.In Table tennis, the length of the table is?

Medium
A 3.74m
B 2.74m
C 6.62m
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q556.1 Metric ton is equal to:

Medium
A 100 Kilograms
B 500 Kilograms
C 1000 Kilograms
D 10000 Kilograms
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q557.The length of Karakoram Highway (KKH) in Pakistan is:

Medium
A 650 km
B 785 km
C 805 km
D 1200 km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q558.Pakistan shares a common border with People's Republic of China approximately:

Medium
A 600 km
B 700 km
C 800 km
D 900 km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q559.Which of the following leaders helped Quaid-e-Azam in the preparation of his Fourteen Points in 1929

Medium
A Maulana Muhammad Ali Jauhar
B Maulana Shaukat Ali
C Liaqat All Khan
D Maulana Hasrat Mohani
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q560.Who among the following leaders had translated the Lahore Resolution from English to Urdu on 23rd March 1940

Medium
A Maulana Zafar Ali Khan
B Chaudhri Khaleeq-uz-Zaman
C Dr. Muhammad Alam
D Sir Sikander Hayat
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A