Showing 581–600 of 4795

Q581.______is a silicon chip that carries out a set of instructions and processes the data efficiently and accurately.

Easy
A RAM
B Modem
C Processor
D Hard disk
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q582.The file type ______indicates the file is a word document.

Easy
A .doc
B .wrd
C .exe
D .txt
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: A

Q583.Paint programs keep track of every ______ placed on the screen.

Easy
A Image
B Object
C Pixel
D Color
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q584.Which of the following is Mozilla Firefox?

Easy
A Anti-virus software
B Web browser
C URL
D COO
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: B

Q585.Which part of the computer is called the \"brain of the computer\"?

Easy
A Compiler
B Central Processing Unit
C Visual Display Unit
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q586.Which one of the following is the most powerful computer?

Easy
A Personal Computer
B Super Computer
C Mobile Computer
D Power Computer
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q587.In Microsoft Excel the Intersection columns and rows are called:

Easy
A Data
B Table
C Cell
D -Schema
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: C

Q588.In computing, MB stands for:

Easy
A More Bytes
B Megabyte
C Maximum Byte
D Minimum Byte
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q589.Which key on the keyboard can be used to slide show?

Easy
A F1
B F2
C F5
D F10
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: C

Q590.The smallest memory unit of a computer is:

Easy
A Byte
B Kilobyte
C Megabyte
D Bit.
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: D

Q591.Which one is Hypertext language?

Easy
A XML
B HTML
C WML
D HTTP
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: B

Q592.DOS cannot retrieve any data from a disk if a computer virus corrupts its:

Easy
A Directory Area
B Data Area
C BAT Files
D File Allocation Table (FAT)
Computer Security PPSC 2020

Correct Answer: A

Q593.What is unsolicited bulk e-mail known as?

Easy
A Arial
B Spam
C Herbew
D Spool
Internet Services & Communication PPSC 2020

Correct Answer: B

Q594.The______ program compresses large files into a smaller file:

Easy
A WinZip
B WinShrink
C 'WinStyle
D None of thse
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q595.In Internet terminology, IP stands for.

Easy
A Internet Protocol
B Internet Prouder
C Internet Procedure
D Internet Procedure
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: A

Q596.Another name for free software to:

Easy
A Encrypted Software
B Copy Rights Protect Software
C Customized Software
D Public Domain Software
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q597.In computer science, half a byte is also known as:

Easy
A Word
B Four bits
C Nibble
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q598.Which of the Mowing is not used to access the web?

Easy
A ISDN
B Modem
C UDP
D DSL
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q599.When typing character search criteria, Excel matches fields based on:

Easy
A Alphabetical order
B Capitalization
C Spelling
D Primary records
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: C

Q600.Which one of the following is not a search engine?

Easy
A Google
B MSN
C Windows
D Yahoo
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: C