Showing 641–660 of 4795

Q641."Anorexia Nervosa" is disease of:

Easy
A Sleeping sickness
B Nervous disorder
C Eating disorder
D Loss of memory
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q642.In MS - Word, what does Ctrl+= key effect ?

Easy
A Superscript
B Subscript
C All Caps
D Shadow
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: A

Q643.How active a cell in Ms Excel ?

Easy
A pressing the Tab key
B Clicking the Cell
C Pressing an arrow key
D All of the above
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: D

Q644.Ms Office Portrait and Landscape are ?

Easy
A Page Orientation
B Page Size
C Page Layout
D All of these
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q645.Excel Spacing in Column is Called as ?

Easy
A Stirrups
B paper Size
C Page Layout
D All of the above
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: A

Q646.Which program is used to convert high level programming to low level machine code

Easy
A Assembler
B Distrubuter
C compiler
D Tabulater
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q647.___ is a high speed point to point channel for attaching a graphics card to a computer's motherboard, primarily to assist in the acceleration of 3D computer graphics.

Easy
A Graphic Card
B Accelerator Card
C AGP (Accelerator Graphics Port)
D NVIDIA Graphic Resolution Port
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q648.The purpose of _____ is to act as holding area enabling the CPU to manipulate data before transferring it to a device.

Easy
A ROM
B compiler
C Buffer
D Tabulator
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q649.Which of the following is not included in MS office package?

Easy
A MS Excel
B MS Access
C MS outlook
D MS Photo Editor
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: D

Q650.Loss of memory as a result of damage of the brain is called:

Easy
A Dementia
B amnesia
C Paralysis
D None of these
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q651.In computing, 'ROM' is classified as what type of memory?

Medium
A Volatile
B Non-volatile
C Virtual
D Secondary Cache
Computer Basics FPSC 2025

Correct Answer: B

Correct Answer: Non-volatile. Read-Only Memory (ROM) is non-volatile; it retains its data even when the computer is turned off.

Q652.In Customs IT systems like WeBOC, 'EDI' stands for:

Medium
A Electronic Data Interchange
B Encryption Device Interface
C Extra Digital Infrastructure
D Export Duty Index
Internet Services & Communication FPSC 2025

Correct Answer: A

Correct Answer: Electronic Data Interchange. EDI (Electronic Data Interchange) is the electronic transmission of business data/documents between organizations.

Q653.Encryption and decryption are part of which field?

Easy
A Typography
B Cartography
C Geography
D Cryptography
Computer Security PPSC 2025

Correct Answer: D

Q654.Which of the following file extensions is most commonly associated with graphic card drivers?

Easy
A PNGS
B INF
C XLXS
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q655.The famous Golden Gate Bridge is located in?

Easy
A Chicago
B Los Angeles
C New York
D San Francisco
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q656.The book "The Trojan Horse" was written by?

Easy
A Dan Brown
B Hammond Innes
C Christopher Morley
D Ernest Hemingway
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q657.Nvidia's most advanced technology is related to?

Easy
A Quantum chemistry
B Social media platforms
C Graphics Processing Units
D ChatGPT
Internet Services & Communication PPSC 2025

Correct Answer: C

Q658.What kind of computer memory activates first when you turn on the computer?

Easy
A virtual memory
B RAM
C BIOS
D Cache memory
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: C

Q659.Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail, are known as?

Easy
A Botnet
B Spam
C Malware
D Junk code
Internet Services & Communication PPSC 2025

Correct Answer: B

Q660.Processor and memory are located on?

Easy
A Expansion
B Motherboard
C Storage device
D Input device
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: B