Showing 641–660 of 1905

Q641.Give the name of the USB port which exists in all modern computers:

Medium
A Universal Service Broadcasting
B Universal Serial Bus
C Uniform Service Broadcasting
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Universal Serial Bus.

Q642."Dear Money" is used for:

Medium
A Low rate of Interest
B High rate of Interest
C Value of money
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: High rate of Interest.

Q643.Give the name of the term "SPM" which is often used in the study of pollution:

Medium
A Solid Particulate Matter
B Sulfur Particulate Matter
C Suspended Particulate Matter
D None of these
Sequences, Series & Reasoning CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Suspended Particulate Matter.

Q644.Which of the following options is a necessary part of "School"?

Medium
A Learning
B Student
C Report Card
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Student.

Q645.A farmer has 10 cows. All cows died except four. How many cows are left?

Medium
A 4
B 5
C 6
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: 4.

Q646.What does "SAT" stand for?

Medium
A Scholar Assessment Test
B Scholastic Assessment Test
C Scholarship Assessment Test
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Scholastic Assessment Test.

Q647."SAT" is useful to judge the:

Medium
A Predicting Future
B Fairness and objectiveness
C Genius and Gifted
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Predicting Future.

Q648.A pictogram is appropriate for data:

Medium
A Fraction
B Count
C Interval
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Count.

Q649.A pie-chart is suitable to divide the components of a factor in:

Medium
A Sectors
B Percentage
C Angles
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Sectors.

Q650.If we add a constant 3 to each observation of a data set, then the mean is:

Medium
A Increased by 3
B Decreased by 3
C No Effect
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Increased by 3.

Q651.If three observations are 5, 5 and 5, then the arithmetic mean is:

Medium
A 5
B 10
C 0
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: 5.

Q652.If the minimum value in a set is 5 and its range is 50, then the maximum value of the set is:

Medium
A 47
B 55
C 50
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 55.

Q653.Probability can take values:

Medium
A -1 to +1
B -infinity to +infinity
C 0 to 1
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 0 to 1.

Q654.The mean of 5 observations is 10. A new observation 10 is added; the mean of the 6 observations is:

Medium
A 5
B 10
C 15
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 10.

Q655.Mean is a measure of:

Medium
A Location
B Dispersion
C Variation
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Location.

Q656.Which of the following plays a major role in reaction to stress?

Medium
A Confidence
B Emotions
C Personality
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Personality.

Q657.In which of the following options do we feel stress if we fail in the CSS examination?

Medium
A Physical
B Mental
C Social Stigma
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Mental.

Q658.Which of the following techniques is useful to handle sensitive issues?

Medium
A Random Response
B Randomized Response
C Physical Response
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Randomized Response.

Q659.Find 12.5% of 640.

Easy
A 70
B 75
C 80
D 90
Percentage, Ratio & Average FPSC 2026

Correct Answer: C

640 * (12.5 / 100) = 80 (FPSC 2026).

Q660.Muhammad Aslam bought a TV for Rs. 8000 and sold it for Rs. 7000. What is his percentage loss?

Medium
A 10.5%
B 12.5%
C 15%
D 8.5%
Percentage, Ratio & Average FPSC 2026

Correct Answer: B

Loss = 1000. Loss% = (1000/8000)*100 = 12.5% (FPSC 2025).