Showing 681–700 of 4795

Q681.CAD stands for:

Easy
A Computer aided design
B Computer assisted Design
C Computer Aided documents
D Computer Applied Data
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q682.---------Cripps proposal recommended.

Easy
A Establishment of Indian Union with Domain status
B Establishment of three Dominion Status
C Independence of one state
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q683.The horizontal rows in the periodic table are called?

Easy
A Series
B Groups
C Periods
D Columns
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q684.The brain of the computer is called?

Easy
A CPU
B Hard Drive
C Random Access Memory (RAM)
D Graphics Processing Unit (GPU)
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q685.15. In Microsoft Word, the name of the document appears in?

Easy
A Task Pane
B Title Bar
C Ribbon
D Status Bar
MS Word PPSC 2025

Correct Answer: B

Q686.A firewall in a computer is primarily used for?

Easy
A Increasing storage capacity
B Speeding up internet connection
C Monitoring system performance
D enhancing computer security by blocking unauthorized access to the system or network
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: D

Q687.In Microsoft Word, the word count is displayed on which of the following?

Easy
A Ribbon
B Title bar
C Status bar
D Taskbar
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q688.In Microsoft Excel, how are rows denoted?

Easy
A numbers
B Letters
C Numbers
D Symbols
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q689.In Microsoft Word, Which component allows you st margirisindentations, and tabs?

Easy
A Ribbon
B Ruler
C Status Bar
D Task Bar
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q690.The IP address whi dress 192.168.0.1 is an example of which IP address class?

Easy
A Class B
B Class A
C Class C
D Class D
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: C

Q691.DHCP is used to dynamically assign which of the following to an end user?

Easy
A MAC address
B IP Address
C Subnet Mask only Address
D Device Name Address
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: B

Q692.Bluetooth is an example of_____?

Easy
A Local area network
B WAN
C LAN
D Personal area network
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: D

Q693.24. In Microsoft Excel, which key is used to access the Help feature?

Easy
A F1
B F3
C F2
D F4
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q694.What is the maximum number of rows that can be used in Microsoft Excel (Excel 2016 and later)?

Easy
A 100,000
B 1,048,576
C 500,000
D 65.536
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: B

Q695.To crop an image in Microsoft Word, which of the following steps is correct?

Easy
A Select the image, go to the \"Design\" tab, and click the \"Crop button
B elect the image, navigate to the \"Picture ab, and click the \"Crop\" button
C Select the image, go to the \"Home\" tab. and click the \"Crop button.
D Select the image, go to the \"Home\" tab. and click the \"Crop button.
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q696.hich of the following is NOT a Database Management System (DBMS)?

Easy
A COBOL
B MySQL
C Oracle
D PostgreSQL
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q697.What is the maximum number of undo actions possible in Microsoft Excel (by default)?

Easy
A 20
B 50
C 16
D 100
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: D

Q698.Where is the cell name shown in Microsoft Excel?

Easy
A Title Bar
B Status Bar
C Formula Bar
D Name box
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: D

Q699.Where are recently deleted files typically stored in a Windows operating system?

Easy
A Task Manager
B Control Panel
C Recycle Bin
D Downloads Folder
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q700.Neural networks are used in?

Easy
A Disk Management Tools
B Internet (IP) systems
C SNARC for learning and pattern recognition
D Spreadsheet Applications
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: C