Showing 681–700 of 883

Q681.Al Mansoor Abbasid Caliphate was brother of

Easy
A Abu Haider
B Abu jaffar
C Abbas Al Saffah
D None of these
Islamic History PPSC 2022

Correct Answer: C

Abbas Al Saffah is the correct factual response to “Al Mansoor Abbasid Caliphate was brother of”.

Q682.Who is known as"Conquer of Egypt"?

Easy
A Umar Bin Al Aas RA
B Hazrat Saad Bin Abi Waqas RA
C Hazrat Abu Ubaida Bin al Jarah RA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Umar Bin Al Aas RA is the correct factual response to “Who is known as"Conquer of Egypt"”.

Q683.During the Khilafat Movement Maulana Muhammad Ali Johar Advised Muslim to migrate to?

Easy
A Egypt
B Afghanistan
C Syria
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Afghanistan is the correct factual response to “During the Khilafat Movement Maulana Muhammad Ali Johar Advised Muslim to migrate to”.

Q684.Which of the following is not caretaker prime minister of Pakistan?

Easy
A Balakh Sher Mazari
B Moin Ul Haq
C Malik Meraj Khalid
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Moin Ul Haq is not caretaker prime minister of Pakistan.

Q685.First recipient of Nishan-e-Haider?

Easy
A Capt. Muhammad Sarwar
B Rashid Minhas,
C Major Tufail Muhammad
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Capt. Muhammad Sarwar is the correct factual response to “First recipient of Nishan-e-Haider”.

Q686.Khilafat Committee was formed in which city?

Easy
A Delhi
B Bombay
C Calcutta
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Bombay is the correct factual response to “Khilafat Committee was formed in which city”.

Q687.Inam Land in Mughal Period assigned to which People?

Easy
A Teachers
B Doctors
C Ulema and Scholars
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Ulema and Scholars is the correct factual response to “Inam Land in Mughal Period assigned to which People”.

Q688.In which Movement Claimed lend belongs to Allah no one can levied tax and rule?

Easy
A Farazi movement
B Islamic movement
C Reshmi Roomal
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Farazi movement is the correct factual response to “In which Movement Claimed lend belongs to Allah no one can levied tax and rule”.

Q689.Buland Darwaza is associated with which mosque?

Easy
A ShahMasjid
B Jamia Masjid
C Moti Masjid
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Jamia Masjid is the correct factual response to “Buland Darwaza is associated with which mosque”.

Q690.When was Rabia Basri born :

Easy
A 50 Hijri
B 95 Hijri
C 112 Hijri
D 100 Hijri
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

95 Hijri is the correct factual response to “When was Rabia Basri born :”.

Q691.Badshahi mosque is largest mosque in the world :

Easy
A 5th
B 7th
C 9th
D 20th
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

7th is the correct factual response to “Badshahi mosque is largest mosque in the world :”.

Q692.Which of the Sufi Silsla welcom all religion faith and color equality :

Easy
A Soharwardi
B Chisti
C NaqshBandi
D Qadri
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Chisti is the correct factual response to “Which of the Sufi Silsla welcom all religion faith and color equality :”.

Q693.Hazrat Khawaja Bakhtiar Kaki RA was disciple and Khalifa of :

Easy
A Baba Fareed
B Moinuddin Chisti
C Bulleh Shah
D None of these
Islamic History PPSC 2022

Correct Answer: B

Moinuddin Chisti is the correct factual response to “Hazrat Khawaja Bakhtiar Kaki RA was disciple and Khalifa of :”.

Q694.The book of Hadith , Al-Muwatta , was compiled by _____

Easy
A Imam Abu Haneefa RA
B Imam Malik RA
C Imam Shafi RA
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2022

Correct Answer: B

The book of Hadith, Al-Muwatta, was compiled by Imam Malik RA.

Q695.Which gifted by Allah to Holy Prophet SAW during Miraj

Easy
A Roza
B Nimaz
C Hajj
D None of these
Pillars & Worship PPSC 2022

Correct Answer: B

Nimaz is the correct factual response to “Which gifted by Allah to Holy Prophet SAW during Miraj”.

Q696.Hijri calender started by

Easy
A Hazrat Abu Bakar RA
B Hazrat Umar RA
C Hazrat Usman RA
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat Umar RA is the correct factual response to “Hijri calender started by”.

Q697.Which wife of the Holy Prophet (\u0645\u0644\u0633\u0648 \u0647\u064a\u0644\u0639 \u0647\u0644\u0627 \u064a\u0644\u0635) was a scholar?

Easy
A Hazrat Ayesha RA
B Hazrat Khadija RA
C Hazrat Maria RA
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2022

Correct Answer: A

Hazrat Ayesha RA is the correct factual response to “Which wife of the Holy Prophet (\u0645\u0644\u0633\u0648 \u0647\u064a\u0644\u0639 \u0647\u0644\u0627 \u064a\u0644\u0635) was a scholar”.

Q698.Which Caliph has short tenure:

Easy
A Hazrat Ali RA
B Hazrat Abu Bakar (R.A)
C Hazrat Usman ( R.A )
D None of these
Islamic History PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat Abu Bakar (R.A) is the correct factual response to “Which Caliph has short tenure:”.

Q699.Name the tribe of Hazrat Haleema :

Easy
A Hawazin
B Tamim
C Addi
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Hawazin is the correct factual response to “Name the tribe of Hazrat Haleema :”.

Q700.Imam Ali Nasai born in:

Easy
A 212 Hijri
B 214 Hijri
C 216 Hijri
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

214 Hijri is the correct factual response to “Imam Ali Nasai born in:”.