Showing 701–720 of 1905

Q701.1 micrometer (um) is equal to how many meters?

Medium
A 10⁻¹² meters
B 10⁻³ meters
C 10⁻⁶ meters
D 10⁻⁹ meters
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q702.A car travels 50 km in 1 hour. How much distance will it cover in 12 minutes?

Medium
A 15 km
B 5 km
C 10 km
D 12 km
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: C

Q703.If x + 1 is a factor of 2x ^ 2 + kx then the value of k is

Medium
A 2
B 1
C -2
D -1
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q704.what is the length of the Durand Line: the www between Pakistan and Afghanistan?

Medium
A 1650km
B 1850 KM
C 2661 KM
D 2876 KM
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q705.The WTO warned of what percentage drop in U.S.-China trade due to tariff imposition?

Medium
A 80%
B 25%
C 65%
D 50%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: A

Q706.When wa was the conditional peace agreement signed between the US and the Taliban?

Medium
A April 25, 2019
B January 15, 2020
C February 29, 2020
D March 10, 2020
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q707.The area of right angled triangle is 42 cm3. If perpendicular is 10 cm, then find the base ?

Medium
A 4.2 cm
B 8.4 cm
C 10 cm
D 11 cm
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: B

Q708.Two poles of height 6m and 11m stand on plane ground. The distance between feet is 12 m. Find distance between tops.

Medium
A 13 m
B 14 m
C 15 m
D 17 m
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: A

Q709.Which country pledged USD 108.91 million to UN loss Damage Fund 2023?

Medium
A USA
B Germany
C Italy
D Japan
Profit, Loss & Interest PPSC 2025

Correct Answer: C

Q710.What is the height of Tirich Mir?

Medium
A 7,021 meters
B 8,126 meters
C 8.611 meters
D 7,708 meters
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q711.x = 5 what is the value of x++?

Medium
A 7
B 6
C 4
D 5
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: D

Q712.What is 17% GST on 1,087,500?

Medium
A 185000
B 172,000
C 184,875
D 180500
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q713.Approximate area of Pakistan is ?

Medium
A 796096 km2
B 896096 km2
C 996096 km2
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q714.Current literacy rate of Pakistan is?

Medium
A 60%
B 70%
C 80%
D 90%
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q715.400 million oldest mountains are?

Medium
A The Appalachians
B The Andes
C The Rockies
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q716.Australia remained under the control of Germany from ?

Medium
A 1934-1945
B 1938-1945
C 1940-1945
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q717.The process of removing unwanted part of an image is called ?

Medium
A Scaling
B Cropping
C Percentage
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: B

Q718.( 1+ 1/3) ( 1 + 1/4) ( 1+1/5) ( 1+ 1/6 ) --------( 1 + 1/49) ( 1 + 1/50 ) = ?

Medium
A A. 15
B 16
C 17
D 18
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q719.Veronica has a bank account that earns m% interest compounded annually. If she opened the account with $200. The expression $ 200 (x)1 represent the amount in the account after 1 years. which of the following give x in terms of m?

Medium
A 1+ 0.001m
B 2+ 0.002m
C 3+ 0.003m
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q720.Parallelogram has a side 15cm and 10cm. Find the perimeter:

Medium
A 30cm
B 40cm
C 50cm
D 60cm
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: C