Showing 721–740 of 1905

Q721.Convert 90 km /hr into cm/min:

Medium
A 110000 cm / min
B 120000 cm / min
C 130000 cm/ min
D 150000cm/min
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q722.Area of equilateral triangle is 243/16, find the length of side of triangle :

Medium
A 2/4
B 3/7
C 3/2
D 2/3
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: C

Q723.Two pole are in straight position of length 5cm and 12 cm. distance between base is 7cm. Find the distance between the tops?

Medium
A 12 m
B 13m
C 14 m
D 15 m
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q724.As per 2024, poverty rate of Pakistan is ?

Medium
A 40 %
B 30 %
C 20 %
D 10 %
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q725.Which area is connected with north most area of Pakistan ?

Medium
A Afghanistan
B Iran
C Wakhan Corridor
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: C

Q726.13.133+16.007-9.1320=?

Medium
A 30
B 10
C 20
D 5
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q727.20% more in 80,0000 is ?

Medium
A 95000
B 96000
C 97000
D 98000
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q728.(x +1/x) (x-1/x) (x2-1/x2)= ?

Medium
A x4 -1/x4
B x2+1/x2
C x3-1/x3
D 2x-1/3x
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q729.x/3 , 4/x, 13/x if the required value lies between 30 and 40, find the lowest possible value :

Medium
A 300
B 350
C 378
D 385
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q730.An Army formation of 900 men has a food stock for 30 days on some days 150 army men leave the formation , find how many days some food is sufficient for the remaining ?

Medium
A 30
B 36
C 38
D 39
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q731.The average monthly income of A & B is 50, 500. Average monthly income of B and C is 62,500 and the average monthly income of A and C is 52000, Find the monthly income of A?

Medium
A 30,000
B 40,000
C 50,000
D 60,000
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: B

Q732.x+1/2 , x+1/4 are the length and the width of rectangle respectively, If their perimeter is 33, find its length and width ?

Medium
A 11cm , 11/2cm
B 12cm
C 13cm
D 14cm
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q733.A rectangle metal block is 0.24 meter long, 0.19 meter wide and 0.15 high. The block is melted and recast into a cube. What is the length of each side of cube?

Medium
A 2
B 3
C 4
D 5
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q734.1 hour : 30 Min :: 45 second =

Medium
A 81: 40 : 1
B 80 : 41 :2
C 80: 40 : 1
D 83: 40 : 1
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q735.80 % of 700 is ?

Medium
A 500
B 520
C 560
D 570
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q736.( 1/1+x) ( 1+1/x+2) (1+ 1/x + 3) =

Medium
A (x+4) /x
B ( x+5) / 6
C ( x + 6) /7
D (x+7)/8
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q737.Product of the ages of Zahra and Ayesha is 195. Zahra is younger than Ayesha and age is 13, Find the age of Ayesha?

Medium
A 13
B 14
C 15
D 16
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q738.Frequency is inversely proportional to the wavelength of an object. If the frequency of a 3000m is 100khz then what is frequency of a 500m.

Medium
A 600khz
B 500khz
C 400khz
D 300khz
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q739.Three numbers are in ratio of 1:2:3 and their product is 750, the highest number is ?

Medium
A 12
B 13
C 14
D 15
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: D

Q740.4^2n+3=8^n+5 = ?

Medium
A 7
B 8
C 9
D 10
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C