Showing 741–760 of 4795

Q741.What is the shortcut key for hyperlink ?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C Ctrl + W
D Ctrl + K
MS Word Shortcut Keys PPSC 2025

Correct Answer: D

Q742.Shortcut key for spelling check ?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C F7
D F8
MS Word Shortcut Keys PPSC 2025

Correct Answer: C

Q743.Shortcut key for slide show ?

Easy
A Ctrl+ F
B F4
C F5
D F7
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: C

Q744.what is the extension of PowerPoint?

Easy
A .pptx
B .ppt
C .pp
D .ptp
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: A

Q745.In Excel formulas are written by starting with:

Easy
A _
B +
C =
D )
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: C

Q746.Rows in Excel are represented by?

Easy
A Numbers
B Characters
C Alphabets
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q747.Cache memory is a ?

Easy
A Non volatile
B Volatile
C Magnetic
D None of these
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: B

Q748.Which is secondary storage device ?

Easy
A Hard Disk
B Rom
C Both
D None of these
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q749.Which is not a valid data type in Excel?

Easy
A Numbers
B Alphabets
C Characters
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: C

Q750.Which is not an out put device ?

Easy
A Scanner
B Monitor
C Printer
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q751.Which software is antivirus?

Easy
A System software
B Database
C operating system
D Web Browsers
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: A

Q752.In Ms word, which shortcut key is used for Print preview?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C Ctrl + F2
D None of these
MS Word PPSC 2025

Correct Answer: C

Q753.In Ms excel, Spreadsheet comprises of ?

Easy
A Rows only
B Columns only
C Rows and columns
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: C

Q754.VLOOKUP function in Excel is used to :

Easy
A Search data vertically in the left most column of a table
B Search data Horizontally
C Both
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q755.Which one of the following is passive voice :

Easy
A Wee enjoy the movie.
B She bakes the cookies
C They plant the trees.
D Nectar was delivered.
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: C

Q756.IMF stands for?

Easy
A International Monitory Fund
B International Memory Fund
C International Monitory Fine
D None of these
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q757.Hard time real operating system is ----- jitter than soft one?

Easy
A more
B less
C moderate
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q758.In excel to join two cells we used?

Easy
A connection
B Merge
C Combined
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: B

Q759.Windows settings are stored in?

Easy
A WIN.INI
B Winword.IN
C Winword
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q760.Concatenate in excel is used for ?

Easy
A To join different cells
B To join same cells
C To join three cells
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A