Showing 761–780 of 4795

Q761.Which protocol is used to delete the Email from server ?

Easy
A POP1
B POP2
C POP3
D POP4
Internet Services & Communication PPSC 2025

Correct Answer: C

Q762.In Computer Terminology "machine" refers to?

Easy
A Software
B Hardware
C Both
D None of these
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: B

Q763.Which device supplies power to to the computer?

Easy
A PSU
B CPU
C URL
D None of these
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: A

Q764.Which of the following cannot be changed?

Easy
A URL
B IP address
C CPU
D None of these
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: B

Q765.Slide Transition animation effect refers to?

Easy
A Slides show
B Slides movement
C Slides transition
D All of these
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: D

Q766.AI is the ---------- generation of the computer?

Easy
A 2nd
B 3rd
C 4th
D 5th
Computer History PPSC 2025

Correct Answer: D

Q767.Immunological memory provides foundation for?

Easy
A Penicillin
B Vaccine
C Antidot
D None of these
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: B

Q768.Who wrote The God of Small Things?

Easy
A Arundhati Roy
B Ram Nath
C Jawahar lal
D None of these
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q769.Larry page is the fonder of ?

Easy
A chrome
B Google
C Mouse
D Keyboard
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: B

Q770.Which cable is commonly used to connect a monitor to a computer?

Easy
A HDMI
B HDI
C HMI
D HM
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q771.Which is used to select or deselect multiple options?

Easy
A Check box
B Inbox
C Title bar
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q772.De minimis non curat lax is best application to section?

Easy
A Section 90
B Section 95
C Section 100
D Section 105
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q773.Full form of VIRUS:

Easy
A Vital Information Resource Under Siege
B Viral Information Resource Under Siege
C Vital Information Record Under Siege
D Vital Information Recovery Under Siege
Computer Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q774.In making transistor and computer chips, which element is used?

Easy
A Silicon
B Calcium
C Chloride
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q775.In the OSI model, which layer is responsible for encryption and decryption of data?

Easy
A Presentation Layer.
B Outline Layer
C Slide Sorter Layer
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: A

Q776.Which language is primarily used for designing web pages?

Easy
A HTML
B HTTP
C URL
D FTP
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: A

Q777.What is the difference between SSD and HDD?

Easy
A SSD is Faster
B HHD is slower
C SSD uses flash memory, HDD uses magnetic storage
D None of these
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: C

Q778.What is the main difference between Inkjet and laser printer?

Easy
A Inkjet printer sprays liquid ink, Laser printer uses toner and laser
B laser printer sprays liquid ink
C Inkjet uses toner
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q779.In an electrochemical cell, the salt bridge acts as:

Easy
A Allows movement of ions to maintain charge balance
B Allows movement of Iconic bonds to maintain charge balance
C Allows movement of chemicals to maintain charge balance
D None of these
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: A

Q780.SSL (Secure Socket Layer) is used for:

Easy
A Securing the downloading
B Securing the transfer of data
C Making the Browser secure
D None of these
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: B