Showing 761–780 of 5927

Q761.Muddy River of USA is?

Easy
A Grande River
B Mississippi River
C Aksana River
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: B

Q762.Distributary of Brahmaputra River is?

Easy
A Ganges River
B Bay of Bengal
C Beas River
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: A

Q763.Princeton University is in?

Easy
A Hawaii state
B New Jersey
C California
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: B

Q764.Capital of Ukraine is?

Easy
A Kiev
B Dhaka
C Jakarta
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2026

Correct Answer: A

Q765.Burj Khalifa is in?

Easy
A Abu Dhabi
B Dubai
C Muscat
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: B

Q766.La Sagrada Familia is located in?

Easy
A Barcelona
B Yemen
C Spain
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: A

Q767.NPT was signed in 1968 for the purpose of?

Easy
A To stop the spread of Nuclear weapons
B To spread the use of Nuclear weapons
C To enhance the discoveries
D None of these
International Treaties & Agreements PPSC 2026

Correct Answer: A

Q768.Usama bin Laden was killed in which year?

Easy
A 2010
B 2011
C 2012
D 2013
Important Dates & Events PPSC 2026

Correct Answer: B

Q769.How many non-permanent members of the UNSC?

Easy
A 5
B 8
C 10
D None of these
International Organizations PPSC 2026

Correct Answer: C

Q770.Headquarter of Red Cross is in?

Easy
A Jakarta
B Geneva
C Oslo
D None of these
International Institutions & Headquarters PPSC 2026

Correct Answer: B

Q771.Hagia Sophia was built in?

Easy
A Ankara
B Istanbul
C Egypt
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: B

Q772.Who is Pakistani cricketer who played 6 consecutive world cup?

Hard
A Waqar Younis
B Javed Miandad
C Inzamam ul Haq
D None of the above
Sports GK PPSC 2026

Correct Answer: B

Q773.Amir Khan is famous for?

Hard
A Hockey
B Boxing
C Cricket
D None of these
Sports GK PPSC 2026

Correct Answer: B

Q774.Shandur Polo festival held in which month?

Hard
A August
B September
C July
D June
Sports GK PPSC 2026

Correct Answer: C

Q775.Which is largest ocean?

Hard
A Atlantic
B Pacific
C Southern
D None of these
Space & Astronomy GK PPSC 2026

Correct Answer: B

Q776.Which country is bordered by 14 countries and 2 autonomous region?

Hard
A China
B Pakistan
C Iran
D Iraq
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2026

Correct Answer: A

Q777.Which country is not present in South America?

Hard
A Paraguay
B Argentina
C Chile
D Belgium
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2026

Correct Answer: D

Q778.Antonio Guterres is the ninth and current secretary of?

Hard
A UNO
B SCO
C D8
D None of these
International Organizations PPSC 2026

Correct Answer: A

Q779.Franz Kafka was 20th Century prominent:

Hard
A Novelist /Writer
B Lawyer
C Judge
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2026

Correct Answer: A

Q780.Neom Choamsky is a?

Hard
A Novelist
B Intellectual
C Professor
D None of the above
Important World Personalities PPSC 2026

Correct Answer: B