Showing 781–800 of 4795

Q781.DMS in data management stands for:

Easy
A Document Management System
B Domain management system
C Deletion management system
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q782.File extension for MS Word 2016 is:

Easy
A .docxc
B .do
C .doc
D .docx
MS Word PPSC 2025

Correct Answer: D

Q783.File extension for MS Excel 2016 is:

Easy
A .xlsx
B .xls
C .xlx
D .xx
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q784.When we copy something which key is used to paste:

Easy
A Ctrl +V
B Ctrl +F
C Ctrl +S
D Ctrl +X
MS Word Shortcut Keys PPSC 2025

Correct Answer: A

Q785.Format Painter is used to:

Easy
A Copy the formatting of selected object/text
B Delete the Formatting
C Select the Formatting
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q786.In which tab we go to insert Chart in MS Excel:

Easy
A Insert
B Home
C Review
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q787.Drafts folder in Mail is:

Easy
A Finished Work
B Continuous Work
C Unfinished work/mails that aren’t sent
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q788.In Gmail clicking forward option means:

Easy
A to send a received email to another recipient
B To receive All the emails
C To delete all the emails
D None of these
Internet Services & Communication PPSC 2025

Correct Answer: A

Q789.Which protocol is used for sending Email:

Easy
A SMTP
B URL
C HTTP
D FTP
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: A

Q790.Power point is used for:

Easy
A Presentation
B To make charts
C To edit the files
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: A

Q791.Function of VLOOKUP IN Excel is:

Easy
A To look for a specific value in horizontal
B To look for a specific value in the scroll bar
C To look for a specific value in vertical.
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: C

Q792.Function of CONCATENATE in MS Excel:

Easy
A To join two or more text strings
B To join two text strings
C Not To join two or more text strings
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q793.How can a Hyperlink be inserted on a slide:

Easy
A By going to insert and then hyperlink and click on the place where to add hyperlink
B Click on the Texts that are pasted in the document
C Click on the home tab
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: A

Q794.To add header & footer to all slide, which option will be used:

Easy
A Slide sorter
B Slide master
C Review Tab
D Insert Option
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: B

Q795.One of the purpose of storing electronic data:

Easy
A virtual office (Paper option)
B Horizontal market
C Scroll bar
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q796.What is the purpose of cookies:

Easy
A to delete login information
B To delete the downloaded files
C to save login information
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q797.Calculation done in MS excel through:

Easy
A Formulas
B Labels
C Charts
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q798.Short key of copy:

Easy
A Ctrl+F
B Ctrl+S
C Ctrl+X
D Ctrl+C
MS Word Shortcut Keys PPSC 2025

Correct Answer: D

Q799.Which one of the following is server for email:

Easy
A Gmail
B Cloud
C Youtub
D None of these
Internet Services & Communication PPSC 2025

Correct Answer: A

Q800.Which of the following is the best option to organize slide:

Easy
A Presentation View
B Slide sorter view
C Outline View
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2025

Correct Answer: B