Showing 781–800 of 1905

Q781.If the first, second, and third proportions are 8, 18, and 24, find the fourth proportion:

Medium
A 54
B 55
C 56
D 57
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q782.Simplify: (√3 – 1/√3)² :

Medium
A 4/3
B 3/4
C 2/4
D 4/5
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q783.The equation y = – (x – 1)² + 4 cuts the x-axis at what point?

Medium
A (3, 0)
B (2,0)
C (1,0)
D None of these
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: A

Q784.The sum of numbers is 80. The second number is 12 greater than the first. Find the numbers:

Medium
A 34 and 46
B 32 and 45
C 33 and 48
D 34 and 55
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q785.What is the total amount of Pakistan's Federal Budget for 2025-2026?

Medium
A 17 trillion
B 17.6 trillion
C 18 trillion
D 19 trillion
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q786.Multan–Sukkur Motorway is called as:

Medium
A M2
B M3
C M4
D M5
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q787.The Delhi Sultanate remained from which period?

Medium
A 1206–1526
B 1207-1527
C 1206-1530
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q788.The Dehli Sultanate remained from which period ?

Medium
A 1206-1526
B 1201-1500
C 1217-1506
D 1213-1506
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q789.A and B can do a job together in 7 Days. If A is 7/4 time more efficient then B, In how many days only A can do the job alone:

Medium
A 11
B 12
C 13
D 14
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q790.220% of x is 44, 44% of x is?

Medium
A 8.8
B 7.7
C 6.6
D 5.5
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q791.Find the value of X: 4-3x= 8-x:

Medium
A -2
B 2
C 3
D 4
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: A

Q792.What is the percentage of Poverty in Pakistan in 2025:

Medium
A 44.7%
B 45.5%
C 46.5%
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: A

Q793.Which astronaut return on earth in 2025 after 6 months in March 2025:

Medium
A Nick Hague
B Robert Vain
C Alexander De
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q794.Length of Line of Control:

Medium
A 860km
B 760km
C 780km
D 820km
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q795.Pakistan conducted nuclear explosion on which date:

Medium
A 27 May 1998
B 28 May 1998
C 29 May 1998
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q796.USA attacked on Afghanistan on which data after 9/11:

Medium
A 07 Oct 2001
B 8 October 2001
C 9 October 2001
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q797.A truck has load of 6500 kg oil where 81% oil then what is weight of truck?

Medium
A 1235kg
B 1256kg
C 1356kg
D 14567kg
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q798.4x+y=3x+5y find the value of 3x/36y=?

Medium
A 3/4
B 1/3
C 2/4
D 2/5
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q799.t3-3t+1=0, Find the value of t3+1/t3=?

Medium
A 15
B 17
C 18
D 19
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q800.The radius of cone is 7cm and its volume is 245cm3 What is its height?

Medium
A 15 cm
B 16 cm
C 17 cm
D 18 cm
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A