Showing 881–900 of 5927

Q881.The Atacama Desert is located in ?

Easy
A Chile
B Bolivia
C Argentina
D None of These
International Cities & Capitals PPSC 2024

Correct Answer: A

Q882.Johannesburg is a city of which African country?

Easy
A China
B South Africa
C Libya
D None of These
International Cities & Capitals PPSC 2024

Correct Answer: B

Q883.How many states in Australia?

Easy
A 7
B 6
C 5
D 4
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q884.Australia has rejected China's territorial and maritime claims in which sea?

Easy
A South China Sea
B East China Sea
C Coral Sea
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q885.The Rhine river flows through how many countries in Europe?

Easy
A 4
B 5
C 6
D 7
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q886.In Sports, NBA stands for __:

Easy
A National Basketball Association
B National Baseball Association
C National Volleyball Association
D None of these
Sports GK PPSC 2024

Correct Answer: A

Q887.The Atlantic accord was signed in 1941 between which two leaders?

Easy
A Hitler and Mussolini
B Stalin and Roosevelt
C Roosevelt and Churchill
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q888.Which of the following is not an oil change method ?

Easy
A Debit Card
B Credit Card
C E-Cheque
D Cash on Delivery
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q889.Which of these responsible to undermine logic of nuclear deterrence?

Easy
A SALT 1
B SALT 2
C START
D Weak States and Nukes
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q890.When North Korea conducted its second nuclear test?

Easy
A 2006
B 2007
C 2009
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q891.How many players in baseball game in each team?

Easy
A 5
B 7
C 8
D 9
Sports GK PPSC 2024

Correct Answer: D

Q892.Esi sinf jis me ala hastiyo ki tarif ki jay kehlata hai

Easy
A Manqabat
B qasida
C Masnoi
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q893.To spill the beans means:

Easy
A to misbehave
B to reveal secret
C to talk irrelevant
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q894.Motorway M2 is between which two of the following cities?

Easy
A Lahore, multan
B Lahore, Islamabad
C Lahore, Karachi
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q895.Who found the tughluq dynasty?

Easy
A Ghiyasuddin Tughluq
B Firoz Shah Tughluk
C Muhammad bin Tughluk
D None of these
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: A

Q896.Universal declaration of Human Rights has how many articles?

Easy
A 12
B 30
C 36
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q897.Gautama Buddha was born in 563 BC in?

Easy
A Kapilvastu
B Gaya
C Sarnath
D Lumbini
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q898.Made in India famous movement was named as:

Easy
A Gadar Party Movement
B Swadeshi movement
C Silent Valley Movement
D Ahmedabad Mill Strike
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q899.Who was Adam Smith

Easy
A Architecture
B Chemist
C Economist
D None of these
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: C

Q900.Indra Nooyi famous businesswoman belongs to which country?

Easy
A UK
B India
C China
D ireland
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B