Showing 881–900 of 1905

Q881.Qazi faiz esa tenure as Balochistan chief justice;

Medium
A 2009-2014
B 2010-2015
C 2014-2019
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q882.Global Trade through Panama canal:

Medium
A 2%
B 8%
C 5%
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: C

Q883.A mansabdar can hold how many horses?

Medium
A 100 - 150
B 200-400
C 300-400
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: B

Q884.Defense Budget of Pakistan 2023-24:

Medium
A 1.804 trillion PKR
B 2.804 trillion PKR
C 3.804 trillion PKR
D 1.004 trillion PKR
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q885.2019 Brics summit held in which month in Brazil:

Medium
A 13-14 NOV
B 14 SEP
C 9 DEC
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q886.World Trade through Ships:

Medium
A 30%
B 60%
C 80%
D 90%
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q887.2km ratio to 400 meter:

Medium
A 2:1
B 4:1
C 5:1
D 5:2
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: C

Q888.If a side of square is 5 then area of square is:

Medium
A 20
B 25
C 30
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: B

Q889.If 1/5 of keyboards are not working of total 3000, then number of working keyboards:

Medium
A 2300
B 2200
C 2000
D 2400
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q890.(1+1/x+3) x (1+1/x+2) x(1+1/x+1) =

Medium
A x+4x
B x-4/x
C x/4x
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q891.3 years ago, the average age of a family of 5 members was 17 years. A baby having been born, the average age of the family Is same today. The present age of the baby is:

Medium
A 1 year
B 4 year
C 2 year
D 6 year
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: C

Q892.Find the simple interest: P=1000 dollar, rate 2%, time:3 years:

Medium
A $50
B $60
C $69
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2025

Correct Answer: B

Q893.If y is directly proportional to x2, when x is 2, y is 20 find y if x is 3:

Medium
A 45
B 66
C 78
D 90
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q894.A tower casts a 20m shadow at a 45-degree elevation, what is the height of the tower:

Medium
A 10 m
B 20 m
C 30 m
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q895.f acos θ + B sin θ=p, asin θ-bcos θ=q, acos θ+ bsin θ=p, asin θ-bcos θ=q then find p2+ q2:

Medium
A a2-b2
B a2+b2
C a2/b2
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q896.Blood circulation rate in human Capillaries?

Medium
A 1mm/sec
B 1.5mm/sec
C .5mm/sec
D 2mm/sec
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q897.78 students, which is 30% of the whole class. What is the total number of students in the class?

Medium
A 200
B 260
C 320
D 280
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q898.3 + 0.03 + 0.003 + 0.0003 + 0.00003=

Medium
A .30333
B 3.0333
C 30.3333
D 303.33
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q899.Sin 90 x Cos 90:

Medium
A 1
B -1
C 0
D Any of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q900.The CPEC railway line near Havelian is called?

Medium
A ML1
B ML2
C ML3
D ML5
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D