Showing 901–920 of 1905

Q901.UNO special day is observed on?

Medium
A 24 OCTOBER
B 16 SEPTEMBER
C 10 JANUARY
D 5 MARCH
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q902.Which disease is expected to increase by 80% in 2040?

Medium
A Dierhea
B Cancer
C Malaria
D Paralysis
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q903.Out of 193 members of the UN, how many are European countries?

Medium
A 40
B 42
C 44
D 48
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q904.About ___ of the Earth's land surface is covered by sedimentary rocks?

Medium
A 50%
B 60%
C 70%
D 75%
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q905.Pak China border agreement signed in which year?

Medium
A March 1963
B March 1966
C June 1971
D June 1966
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q906.If a girl jump 820 times in an hour. How many times she jumps in 30 minutes?

Medium
A 300
B 350
C 410
D 470
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q907.According to United Nations, if a person lives for how much time in a foreign country, he becomes an international migrant?

Medium
A 10 months
B 1 year
C 16 months
D 2 years
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q908.Decimal value of 2-1 is equal to?

Medium
A 0.25
B 0.5
C 0.1
D 0.05
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Decimal value of 2-1 is equal to 0.5.

Q909.Which domains are used by profit business?

Medium
A .org
B .edu
C .net
D .com
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: D

.com is the correct factual response to “Which domains are used by profit business”.

Q910.On a certain item the price is decreased to 0.42 from 0.62. What is the actual percentage of discount?

Medium
A 0.32
B 0.31
C 0.33
D 0.34
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

32% is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q911.The price of article is Rs. 945 with 5% GST. The original price of article is?

Medium
A 915
B 920
C 905
D 900
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The price of article is Rs. 945 with 5% GST. The original price of article is 900.

Q912.- 3(x2) - 2(x) + 1 , Find |f (1) |?

Medium
A 3
B 1
C 2
D 4
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

4 is the correct factual response to “- 3(x2) - 2(x) + 1, Find |f (1) |”.

Q913.A garrison has provision for 30 days for certain men. If 2/3 of them do not attend the mess, then the food will last for?

Medium
A 65 days
B 50 days
C 90 days
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

90 days is the correct factual response to “A garrison has provision for 30 days for certain men. If 2/3 of them do not attend the mess, then the food will last for”.

Q914.What is the smallest ratio of 0.35/0.65?

Medium
A 7/13/2026 12:00:00 AM
B 5/13/2026 12:00:00 AM
C 9/15/2026 12:00:00 AM
D 3/17/2026 12:00:00 AM
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

The smallest ratio of 0.35/0.65 is 7/13.

Q915.½ inch is equal to 12 kilometers. The distance between two points is 5-2/3 inches. What is the distance in kilometers?

Medium
A 130 km
B 122 km
C 136 km
D 140 km
Time, Work & Speed PPSC 2022

Correct Answer: C

136 km is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q916.When third world countries term first used?

Medium
A After 9/11
B WWI
C Cold war era
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Cold war era is the correct factual response to “When third world countries term first used”.

Q917.The length of Pakistan and Afghanistan border is?

Medium
A 2350 km
B 2100 km
C 2611 km
D 2865 km
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The length of Pakistan and Afghanistan border is 2611 km.

Q918.The height of K2 is?

Medium
A 8611 m
B 8476 m
C 8798 m
D 8765 m
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The height of K2 is 8611 m.

Q919.If 40 men can do a piece of work in 25 days. how days 12 men can do the same job?

Medium
A 79 days
B 85 days
C 78 days
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “If 40 men can do a piece of work in 25 days. how days 12 men can do the same job”.

Q920.The cost of 5kg tomatoes is Rs.80. What will b the cost of 8kg?

Medium
A 122
B 126
C 128
D 130
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

128 is the correct factual response to “The cost of 5kg tomatoes is Rs.80. What will b the cost of 8kg”.