Showing 941–960 of 5927

Q941.Results Transmission System (RTS) first used in the General Elections of?

Easy
A 2018
B 2013
C 2018
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q942.Prevention of Electronic Crimes Act ('PECA') promulgated in ?

Easy
A 2016
B 2014
C 2018
D 2023
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q943.Who wrote Tota Kahani?

Easy
A Bano Qudsia
B Ashfaq Ahmad
C Prem Chand
D Saadat Hassan Manto
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: B

Q944.How many states are there in Australia?

Easy
A 8
B 5
C 6
D 7
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q945.Which one of the following countries is the largest producer of uranium?

Easy
A Australia
B Namibia
C Kazakhstan
D Canada
World Records & Firsts PPSC 2024

Correct Answer: C

Q946.Johannesburg is a city of?

Easy
A South Africa
B Libya
C China
D Egypt
International Cities & Capitals PPSC 2024

Correct Answer: A

Q947.The Book "Long Walk to Freedom" is written by?

Easy
A Bill Clinton
B Henry Kissinger
C Nelson Mandela
D Mother Tressa
Books, Authors & Literature PPSC 2024

Correct Answer: C

Q948.World's famous bridge "Golden Gate" is in ?

Easy
A Boston
B Austen
C San Francisco
D Seattle
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: C

Q949.NBA stands for ?

Easy
A Net Banking Area
B National Board of Agriculture
C National Basketball Association
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2024

Correct Answer: C

Q950.The Atlantic Charter, signed in August 1941, was an agreement between which two leaders?

Easy
A Winston Churchill and Charles de Gaulle
B Franklin D. Roosevelt and Winston Churchill
C Franklin
D Roosevelt and Joseph Stalin D. Franklin D. Roosevelt and Chiang Kai-shek
International Treaties & Agreements PPSC 2024

Correct Answer: B

Q951.By 2017, how many countries had declared themselves as nuclear powers?

Easy
A 12
B 5
C 8
D 10
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q952.When did North Korea conduct its second 18 clear test?

Easy
A 2016
B 2006
C 2009
D 2013
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q953.Ganda Singh border connects______.

Easy
A Sialkot - Ferozpur
B Ferozpur - Kasur
C Amritser - Lahore
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q954.Identify the Latitude of Punjab Province.

Easy
A 27.42 to 374.02 N
B 28' 42 to 35' 02 N
C 29' 42 to 36' 02 N
D 31' 42 to 36' 02 N
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q955.Where CN tower is located?

Easy
A Toronto
B London
C Dubai
D Heidelberg
Important Places & Landmarks PPSC 2023

Correct Answer: A

Q956.Amazon founded in which year:

Easy
A 1983
B 1994
C 2003
D 2004
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q957.Correction of Adverb. Lets play nice:

Easy
A Lets Play nicely
B Nicely lets play
C Lets nicely play
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q958.Globalization has improved in the living structure of ______.

Easy
A Workers in developing countries
B People in developed countries
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q959.Who started the Faraizi Movement?

Easy
A Mulana Muhammad Ali Johar
B Haji Shariatullah
C Allama Iqbal
D Sir Agha Khan
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q960.Who was the last governor of undivided Punjab?

Easy
A Abdul Rab Nishter
B Sir Evan Jenkins
C Dranxis Mudie
D Ghulam Muhammad
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B