Showing 941–960 of 1905

Q941.The president of United Nation General Assembly in 1962-63 was?

Medium
A Muhammad Zafar Ullah Khan
B Abdul Rahman Pazhwak
C Adam Malik
D Salim Ahmed Salim
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The president of United Nation General Assembly in 1962-63 was Muhammad Zafar Ullah Khan.

Q942.How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity .

Medium
A 35000 MW
B 60000 MW
C 80000 MW
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

60000 MW is the correct factual response to “How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity.”.

Q943.If a *b = a+b +ab , then 3*4 -2 *3 is equal to

Medium
A 14
B 10
C 8
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

If a *b = a+b +ab, then 3*4 -2 *3 is equal to 08.

Q944.If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal , the fraction thus obtained is 18 26/27 . What is the original fraction ?

Medium
A 1.33
B 3.66
C 2.67
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

2.67 is the correct factual response to “If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal, the fraction thus obtained is 18 26/27. What is the original fraction”.

Q945.If a class has 56 boys and total class strength is 140 . Then find the percentage of boys .

Medium
A 0.3
B 0.4
C 0.44
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: B

40% is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q946.If log 10 2 =0.3010, then log 2 10 is equal to .

Medium
A 699/301
B 1000/301
C 0.301
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1000/301 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q947.The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle .

Medium
A 6000
B 5900
C 5800
D None of these (5961)
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these (5961) is the correct factual response to “The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle.”.

Q948.The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 degree and the foot of the ladder is 12.4 m away from the wall , The length of the ladder is .

Medium
A 12.4 meter
B 24.8 meter
C 6.4 meter
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: B

24.8 meter is the correct factual response to “The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 degree and the foot of the ladder is 12.4 m away from the wall, The length of the ladder is.”.

Q949.If 40% of a number is equal to two-third of anoyher number , what is the ratio of first number to the second number ?

Medium
A 2:05:00
B 3:07:00
C 7:03:00
D 5:03:00
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: D

5:3 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q950.When US began to with draw its last troops from Afghanistan ?

Medium
A 5/1/2021 12:00:00 AM
B 5/5/2021 12:00:00 AM
C 5/30/2021 12:00:00 AM
D 30 august 2021(last troops to withdraw from afghanistan)
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

05 May 2021 is the correct factual response to “When US began to with draw its last troops from Afghanistan”.

Q951.Which period are most aligning between Congress Muslim Leagues ?

Medium
A 1910-1919
B 1916-1922
C 1914-1916
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1916-1922 is the correct factual response to “Which period are most aligning between Congress Muslim Leagues”.

Q952.What will be the compound interest on a sum of Rs. 1875 after 2 years if the rate of interest for the first year is 4% and that for the second year is 8%

Medium
A 247
B 231
C 274
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: B

231 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q953.The mean weight of 100 students in a class is 46 kg. The mean weight of boys is 50 and of girls is 40 kg. Therefore, the number of boys is

Medium
A 60
B 50
C 650
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The mean weight of 100 students in a class is 46 kg. The mean weight of boys is 50 and of girls is 40 kg. Therefore, the number of boys is 60.

Q954.There are two sections A and B of a class, consisting of 36 and 44 students respectively. If the average weight of section A is 40kg and that of section B is 35kg, find the average weight of the whole class

Medium
A 35 Kg
B 30 Kg
C 37.25 Kg
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: C

37.25 Kg is the correct factual response to “There are two sections A and B of a class, consisting of 36 and 44 students respectively. If the average weight of section A is 40kg and that of section B is 35kg, find the average weight of the whole class”.

Q955.A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days, B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in

Medium
A 06 days
B 04 days
C 08 days
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

06 days is the correct factual response to “A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days, B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in”.

Q956.If the angle of elevation of a tower from a distance of 100 meters from its foot is 60°then the height of the tower is

Medium
A 100/\u221a3 m
B 100 \u221a3m
C 50 \u221a3 m
D None of these
Time, Work & Speed PPSC 2022

Correct Answer: B

If the angle of elevation of a tower from a distance of 100 meters from its foot is 60°then the height of the tower is 100 \u221a3m.

Q957.When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020

Medium
A 5/5/2026 12:00:00 AM
B 5/1/2026 12:00:00 AM
C 5/7/2026 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020”.

Q958.In Pakistan, how many persons died of tobacco related disease in each year

Medium
A 1.6 million
B 01 million
C 2.6 million
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “In Pakistan, how many persons died of tobacco related disease in each year”.

Q959.Objective Resolution was passed by the Constituent Assembly in

Medium
A 3/12/1949 12:00:00 AM
B 3/7/1949 12:00:00 AM
C 3/23/1949 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

12 March 1949 is the correct factual response to “Objective Resolution was passed by the Constituent Assembly in”.

Q960.The proposed Kalabagh dam will produce how much electricity

Medium
A 3600 MW
B 3000 MW
C 4000 MW
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

3600 MW is the correct factual response to “The proposed Kalabagh dam will produce how much electricity”.