Showing 961–980 of 5927

Q961.Quaide-e-Azam joined Indian National Congress in which year?

Easy
A 1906
B 1914
C 1920
D 1931
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q962.Intrest rate can be used in :

Easy
A Mathematics
B Statistics
C Financial
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q963.Choose the correct voice of the sentence Your services will be acknowledged by the govemment.

Easy
A The government will be acknowledge your services.
B The government will be acknowledging by your services.
C Your services will have acknowledged by the government.
D None Of these
World Politics & Government PPSC 2023

Correct Answer: A

Q964.What is the meaning of the phrasal verb Break down:

Easy
A stop working
B Get up
C Rise
D Die
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q965.% of 700 is

Easy
A 560
B 570
C 580
D 590
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q966.Which African country is largest in the area:

Easy
A Chad
B Algeria
C Sudan
D Tanzania
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: B

Q967.A feature of MS office that saves the documents automatically after certain intervai is called:

Easy
A Save
B Save as
C Auto Save
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q968.The graph used to show data on nominal scale is called:

Easy
A Line graph
B Pie graph
C Speed graph
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q969.___________focus was on the scientific-study observable behavior that could be objectively measured and verified.

Easy
A Psychoanalysis's
B Structuralism's
C Functionalism's
D Behaviorism's
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q970."A Child can think logically about objects and events" This is the characteristic given by Piaget of stage:

Easy
A Concrete Operational
B Sensory Motor
C Formal Operation
D Pre Operational
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q971.What is the other name of Null Hypothesis?

Easy
A Directional hypothesis
B Scientific hypotheses
C Research hypothesis
D Statistical hypothesis
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q972.Assessment at the end of instruction is called:

Easy
A Formative
B Summative
C Norm-referenced
D Confirmative
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q973.Neslon Mandela belongs to which country:

Easy
A Brazil
B Mangolia
C South Africa
D South America
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q974.Teacher is feeling difficulty in class in bringing in real life objects and he wants to overcome it he will use:

Easy
A Models
B Research
C BothA& B
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q975.An outline of the topic of the subject to covered in specific time is called what:

Easy
A Syllabus
B Outline
C Course
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q976.Which is the easiest step in bloom's taxonomy?

Easy
A Understanding
B Remembering
C Applying
D Creating
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q977."Schools should run on democratic lines" is held by:

Easy
A Reconstructionism
B Progressivism
C Idealism
D Essentialism
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q978.Democracy and education is a book written by:

Easy
A Maria Montessori
B John Dewy
C Mahatma Gandhi
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2023

Correct Answer: B

Q979.Which sociologist argued that school is a miniature and reflection of society rather than an individual?

Easy
A Emile Durkheim
B John Dewey
C Talcott parsons
D Karl Marz
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q980.Think-Pair-Share and Jigsaw are examples of:

Easy
A Cooperative learning
B Management ideas
C Circle learning
D collaborative learning
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A