Showing 961–980 of 1905

Q961.The tenure of Zulifqar Ali Bhutto as a PM was

Medium
A 1971-1973
B 1971-1977
C 1973-1977
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The tenure of Zulifqar Ali Bhutto as a PM was 1973-1977.

Q962.Wisdom teeth normally grow between the age of

Medium
A 17-30
B 30-40
C 25-45
D 20-50
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

17-30 is the correct factual response to “Wisdom teeth normally grow between the age of”.

Q963.7.5 million in numbers is write as

Medium
A 750000
B 75000
C 7500000
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

7500000 is the correct factual response to “7.5 million in numbers is write as”.

Q964.What was the share industry by Pakistan on independence

Medium
A More than 20%
B Less than 7%
C 0.02
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Less than 7% is the correct factual response to “What was the share industry by Pakistan on independence”.

Q965.A retail store has monthly fixed costs of $3,000 and monthly salary costs of $2,500 for each employee. If the store hires x employees for an entire year, which of the following equations represents the store's total cost c, in dollars, for the year

Medium
A c = 12(3000 + 2, 500x)
B c = 3000 + 2, 500x
C c = 12(3000) + 2, 500x
D c = 3000 + 12(2, 500x)
Algebra PPSC 2022

Correct Answer: A

C = 12(3000 + 2, 500x) is the correct factual response to “A retail store has monthly fixed costs of $3,000 and monthly salary costs of $2,500 for each employee. If the store hires x employees for an entire year, which of the following equations represents the store's total cost c, in dollars, for the year”.

Q966.The volume of the cone with circular base is 216\u03c0cm3, If the base radius is 9 cm, then find the height of the cone in cm

Medium
A 8 cm
B 5 cm
C 10 cm
D 12 cm
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

8 cm is the correct factual response to “The volume of the cone with circular base is 216\u03c0cm3, If the base radius is 9 cm, then find the height of the cone in cm”.

Q967.The mean of earth radius in inches is

Medium
A 230.83 million"
B 210.83 million"
C 290.83 million"
D 250.83 million"
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The mean of earth radius in inches is 250.83 million".

Q968.The British Parliament passed Indian Independence Act on

Medium
A 6/18/1947 12:00:00 AM
B 5/18/1947 12:00:00 AM
C 8/18/1947 12:00:00 AM
D 7/18/1947 12:00:00 AM
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

18 May 1947 is the correct factual response to “The British Parliament passed Indian Independence Act on”.

Q969.What is the total period of Ottoman Empire

Medium
A 1400-1719
B 1200-1917
C 1299-1922
D 1295-1914
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The total period of Ottoman Empire is 1299-1922.

Q970.When did the Soviet Union established and collapsed

Medium
A 1922-1991
B 1920-1980
C 1917-1979
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “When did the Soviet Union established and collapsed”.

Q971.Length of the "Line of Control in Kashmir is"

Medium
A 620 KM
B 520 KM
C 720 KM
D 820 KM
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

620 KM is the correct factual response to “Length of the "Line of Control in Kashmir is"”.

Q972.If the initial population of rats was 20 and grew to 25 after the second year, which of the following functions best models the population of rats P with respect to the number of years t if the population growth of rats is considered to be exponential?

Medium
A P = 5t + 20
B P = 5t2 + 20
C P = 20 (1.25)t
D P = 20(5)t
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

P = 20 (1.25)t is the correct factual response to “If the initial population of rats was 20 and grew to 25 after the second year, which of the following functions best models the population of rats P with respect to the number of years t if the population growth of rats is considered to be exponential”.

Q973.The place value of 9 in 0.06945 is?

Medium
A 9/1000
B 90
C /100
D 33117
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The place value of 9 in 0.06945 is 9/1000.

Q974.United Nations charter signed in?

Medium
A 16619
B 16558
C 16589
D 16650
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

June 1945 is the correct factual response to “United Nations charter signed in”.

Q975.US War of Independence for 13 colonies between US and British was lasted from?

Medium
A 1775-1789
B 1770-1785
C 1775-83
D 1775-1777
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1775-83 is the correct factual response to “US War of Independence for 13 colonies between US and British was lasted from”.

Q976.Malala Yousafzai belongs to which area of Pakistan?

Medium
A Quetta
B Peshawar
C Karachi
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Malala Yousafzai belongs to which area of Pakistan”.

Q977.Wind always blows from area of?

Medium
A Only low pressure
B Low pressure to high pressure
C High pressure to low pressure
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: C

High pressure to low pressure is the correct factual response to “Wind always blows from area of”.

Q978.Choose the antonym Embellish?

Medium
A Adorn
B Furnish
C Simplify
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Simplify is the correct factual response to “Choose the antonym Embellish”.

Q979.2 water pumps can make a water tank empty in 20 minutes. But 2 pumps are out of order. How long will the remaining pumps take to make the tank empty?

Medium
A 20 minutes
B 24 minutes
C 28 minutes
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

24 minutes is the correct factual response to “2 water pumps can make a water tank empty in 20 minutes. But 2 pumps are out of order. How long will the remaining pumps take to make the tank empty”.

Q980.A is 4 times as fast as B and therefore is able to finish the work in 45 days less than B. A and B, can complete the work in how many days?

Medium
A 12 days
B A and B, can complete the work in how many days? A. 12 days B. 15 days
C 18 days
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

12 days is the correct factual response to “A is 4 times as fast as B and therefore is able to finish the work in 45 days less than B. A and B, can complete the work in how many days”.