Showing 981–1000 of 4795

Q981.Analog computer works on the supply of?

Easy
A Natural strength
B Physical strength
C Continuous electrical pulses
D Magnetic strength
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Continuous electrical pulses is the correct factual response to “Analog computer works on the supply of”.

Q982.Microsoft Word was released in which year?

Easy
A 1982
B 1981
C 1984
D 1983
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

1983 is the correct factual response to “Microsoft Word was released in which year”.

Q983.What was the initial name of Microsoft Word when it was released?

Easy
A Multi-Transition Word
B Multi-Technique Word
C Multi-Tool Word
D Multi-Type Word
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: C

Multi-Tool Word is the correct factual response to “What was the initial name of Microsoft Word when it was released”.

Q984.Office Button is symbolized with which feature on MS Word?

Easy
A Ribbon
B Paper
C Office
D Arrow
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: C

Office is the correct factual response to “Office Button is symbolized with which feature on MS Word”.

Q985.Where is Office Button located in MS Word?

Easy
A Left Bottom
B Left Upper
C Right Bottom
D Right Upper
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: B

Office Button located in MS Word is located in Left Upper.

Q986.Which of the following is the 2nd tab in the Ribbon?

Easy
A Insert
B Home
C References
D Page Layout
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Insert is the 2nd tab in the Ribbon.

Q987.Which of the following can be added using the Insert tab?

Easy
A Picture
B Table
C Clip Art
D All of the above
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of the above is the correct factual response to “Which of the following can be added using the Insert tab”.

Q988.An excel workbook is a collection of?

Easy
A Worksheets
B Workbooks
C Charts
D Worksheets and Charts
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: D

An excel workbook is a collection of Worksheets and Charts.

Q989.Which of these keys are used in MS Excel to insert the current time in workbook?

Easy
A Ctrl +! (B)
B Ctrl + Shift + ;
C Ctrl+*
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

Ctrl + Shift + ; is the keyboard command for the action described.

Q990.Getting data from a cell located in a different sheet is called

Easy
A Cell Referencing
B Accessing
C Functioning
D Updating
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Getting data from a cell located in a different sheet is called Cell Referencing.

Q991.In MS Excel ready- made templates are available under the ____tab?

Easy
A Insert
B File
C Design
D None of the above
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

In MS Excel ready- made templates are available under the Filetab.

Q992.You can edit existing Excel Data by pressing the key

Easy
A F4 key
B F1 key
C F2 key
D F3 key
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: C

F2 key is the keyboard command for the action described.

Q993.When you insert an Excel File into a word document, the data are?

Easy
A Embedded
B Hyperlinked
C Placed in a word table
D Linked
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: A

When you insert an Excel File into a word document, the data are Embedded.

Q994.Which function displays row data into column or column data into a row?

Easy
A Index
B Hyperlink
C Transpose
D Rows
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Transpose is the correct factual response to “Which function displays row data into column or column data into a row”.

Q995.Microsoft Office Inter Connect is?

Easy
A Business-relationship database
B An application that supports editing scanned documents
C A scanning and OCR application
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Microsoft Office Inter Connect is Business-relationship database.

Q996.f you press____the cell accepts your typing as its content?

Easy
A Alt+Enter
B Tab
C Ctrl+Enter
D Enter
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: D

F you pressEnterthe cell accepts your typing as its content.

Q997.The default style for new data keyed in a new workbook is_____?

Easy
A Normal
B Comma
C Currency
D Percent
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The default style for new data keyed in a new workbook isNormal.

Q998.How we can view a cell comment?

Easy
A Click the display comment command on the window menu
B Position the mouse pointer over the cell
C Click the comment command on the view menu
D Click the edit comment commands on the Insert menu
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Click the edit comment commands on the Insert menu is the correct factual response to “How we can view a cell comment”.

Q999.Which of these will not select all the cells in a document?

Easy
A Clicking three times with the right mouse button in the spreadsheet
B Using the Edit - Selection All menu
C Pressing Ctrl + A on the keyboard
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: A

Clicking three times with the right mouse button in the spreadsheet is the correct factual response to “Which of these will not select all the cells in a document”.

Q1000.Which of the following is not an element of a computer spreadsheet interface?

Easy
A Workbook
B Pencil work
C Active cell
D Menu bar
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Pencil work is not an element of a computer spreadsheet interface.