Showing 1021–1040 of 4795

Q1021.Which term is not used by intranet?

Easy
A HTTP
B IP
C TCP
D BSNL
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: D

BSNL is the correct factual response to “Which term is not used by intranet”.

Q1022.Which term avoided in E-mail

Easy
A Subject line
B Re-Reading
C Wrong E-mail address
D Smileys
Internet Services & Communication PPSC 2022

Correct Answer: C

Wrong E-mail address is the correct factual response to “Which term avoided in E-mail”.

Q1023.What was the first network that provides the basis for the internet?

Easy
A ARAPANET
B AAPARANET
C ARPANET
D PARA NET
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: C

ARPANET is the correct factual response to “What was the first network that provides the basis for the internet”.

Q1024.he computer connected to the internet must have?

Easy
A Have a unique IP address
B be an IBM PC
C have a modem connection
D be internet compatible
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: A

Have a unique IP address is the correct factual response to “he computer connected to the internet must have”.

Q1025.Hardware is best described as?

Easy
A Program
B Physical parts
C Printed parts
D Logical parts
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

Physical parts is the correct factual response to “Hardware is best described as”.

Q1026.What is the main difference between a mainframe and a super computer?

Easy
A Supercomputers are much smaller than mainframe computers
B Supercomputer is much larger than mainframe computers
C Supercomputers are focused to execute a few programs as fast as possible while the main frame used its power to execute as many programs concurrently
D Supercomputers are focused to execute as many programs as possible while the mainframe uses its power to execute a few programs as fast as possible
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

The main difference between a mainframe and a super computer is Supercomputers are focused to execute a few programs as fast as possible while the main frame used its power to execute as many programs concurrently.

Q1027.A processor is also known as?

Easy
A UPS
B CPU
C UPC
D PUS
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

A processor is also known as CPU.

Q1028.Which of the following part of the CPU controls the sequence of their instructions?

Easy
A CU
B AU
C ALU
D LU
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

CU is the correct factual response to “Which of the following part of the CPU controls the sequence of their instructions”.

Q1029.RAM stands for?

Easy
A Random Analysis
B Random Access Memory
C Random Available Memory
D Read Able Memory
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

RAM stands for Random Access Memory.

Q1030.ROM stores data?

Easy
A Temporarily
B Permanently
C Fully
D Partially
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

ROM stores data Permanently.

Q1031.A video game is played by using ____card?

Easy
A Modem
B Sound
C Graphics
D Network information
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: C

A video game is played by using Graphicscard.

Q1032.Which is used in security systems and crimin investigations?

Easy
A Robots
B Fingerprint reader
C Sound Card
D Barcode Reader
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Fingerprint reader is the correct factual response to “Which is used in security systems and crimin investigations”.

Q1033.Which is also known as a mechanical agent?

Easy
A Barcode Reader
B Computer
C Processor
D Robots
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Robots is the correct factual response to “Which is also known as a mechanical agent”.

Q1034.______is the set of instructions given to th computer to perform a specific task?

Easy
A Printer
B Monitor
C Hardware
D Software
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: D

Softwareis the set of instructions given to th computer to perform a specific task.

Q1035.If one_____ a program it is hidden on the taskbar?

Easy
A Close
B Minimize
C Maximize
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

If oneMinimize a program it is hidden on the taskbar.

Q1036.The smallest meaningful unit of data in a database is called

Easy
A Record
B Character
C Byte
D Field
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The smallest meaningful unit of data in a database is called Field.

Q1037.Which menu option can be used to split windows into two?

Easy
A View > Window > Split
B Window > Split
C Review > Window
D View > Split
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

View > Split is the correct factual response to “Which menu option can be used to split windows into two”.

Q1038.Which one is action tab in MS PowerPoint?

Easy
A End
B Home
C Help
D All of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: B

Home is action tab in MS PowerPoint.

Q1039.BCD code has how many bits?

Easy
A 3
B 2
C 4
D 5
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

4 is the correct factual response to “BCD code has how many bits”.

Q1040.Which key is used to move the cursor one word right?

Easy
A Ctrl+Left Arrow
B Ctrl+Right Arrow
C Ctrl+Shift+Right Arrow
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: B

Ctrl+Right Arrow is used to move the cursor one word right.