Showing 1041–1060 of 4795

Q1041.Which devices are used to back up data?

Easy
A Hard disk
B Floppy disk
C CD
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is used to back up data.

Q1042.Deleted items in files directly go to the?

Easy
A Recycle bin
B Desktop
C Taskbar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Recycle bin is the correct factual response to “Deleted items in files directly go to the”.

Q1043.Which one of the following is not a system software?

Easy
A Driver
B Utility Software
C Entertainment
D Operating system
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Entertainment is the correct factual response to “Which one of the following is not a system software”.

Q1044.Fastest memory is?

Easy
A RCM
B RAM
C CPU
D Cache
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: D

Fastest memory is Cache.

Q1045.Which is not an application software?

Easy
A Photoshop
B Page maker
C Windows NT
D WinWord XP
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Windows NT is the correct factual response to “Which is not an application software”.

Q1046.Which one of the following is presentation software?

Easy
A MS Excel
B MS Word
C MS PowerPoint
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which one of the following is presentation software”.

Q1047.The default alignment for paragraph is?

Easy
A Right
B Left
C Center
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The default alignment for paragraph is Center.

Q1048.How many bits are in one byte

Easy
A 8
B 4
C 16
D 32
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The correct number of bits are in one byte is 32.

Q1049.The ______function in Excel returns the highest value in a set of data that you specify?

Easy
A MAX
B AVG
C LRG
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

The AVGfunction in Excel returns the highest value in a set of data that you specify.

Q1050.Which one of the following is input device?

Easy
A Scanner
B Monitor
C Printer
D Speaker
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: D

Speaker is the correct factual response to “Which one of the following is input device”.

Q1051.Times New Roman is the example of?

Easy
A Alignment
B Text
C Ruler
D Font
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Alignment is the correct factual response to “Times New Roman is the example of”.

Q1052.Which command will you use in PowerPoint if you need to change the color of different objects without changing content?

Easy
A Color Scheme
B Design template
C Font Color
D Object Color
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Object Color is the correct factual response to “Which command will you use in PowerPoint if you need to change the color of different objects without changing content”.

Q1053.Which memory is used to start a computer?

Easy
A ROM
B RAM
C WAN
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: A

ROM is used to start a computer.

Q1054.Polio is caused by?

Easy
A Bacteria
B Virus
C Fungus
D None of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Virus is the correct factual response to “Polio is caused by”.

Q1055.What is the shortcut key to "Center Align" the selected text?

Easy
A Ctrl+U
B Ctrl+E
C Ctrl+1
D Ctrl+T
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: B

The shortcut key to "Center Align" the selected text is Ctrl+E.

Q1056.In MS Excel, which function automatically to a column or row of values?

Easy
A Total
B ADD
C SUM
D AVG
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: C

SUM is the correct factual response to “In MS Excel, which function automatically to a column or row of values”.

Q1057.Which key is used to minimize Excel Worksheet?

Easy
A Ctrl+F7
B Ctrl+F5
C Ctrl+F9
D Ctrl+F11
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: C

Ctrl+F9 is used to minimize Excel Worksheet.

Q1058.MODEM stands for

Easy
A Modulation and Demodulation
B Modulator and Demodulator
C Modulator and Electronic Demodulator
D Modulator Demodulator or Digital Electron
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

MODEM stands for Modulator and Demodulator.

Q1059.Microsoft Windows was developed by

Easy
A Apple
B Dell
C Amazon
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Microsoft Windows was developed by”.

Q1060.The extra space that is added to the binding side of a page to ensure that the contents are not obscured by binding is called------ in MS Word

Easy
A Justify
B Indent
C Typeface
D Gutter
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: D

Gutter is the correct factual response to “The extra space that is added to the binding side of a page to ensure that the contents are not obscured by binding is called------ in MS Word”.