Showing 1061–1080 of 4795

Q1061.MS Excel displays the address of the active cell in the?

Easy
A Status bar
B Name Box
C Menu bar
D Tool bar
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

Name Box is the correct factual response to “MS Excel displays the address of the active cell in the”.

Q1062.Computer can read and write from which device?

Easy
A Flash drive
B Hard disk
C RAM
D All of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Computer can read and write from which device”.

Q1063.Outlook express is an?

Easy
A Browser
B Protocol
C Network
D Email client
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: D

Email client is the correct factual response to “Outlook express is an”.

Q1064.Computer is better performance than mechanical calculator due to?

Easy
A Accuracy
B Speed
C Versatility
D Storage
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Speed is the correct factual response to “Computer is better performance than mechanical calculator due to”.

Q1065.Food is fermented by?

Easy
A Bacteria
B Insulin
C Virus
D None of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: A

Bacteria is the correct factual response to “Food is fermented by”.

Q1066.Which organization officially declared corona virus as COVID-19?

Easy
A WHO
B UN
C European Union
D None of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: A

WHO is the correct factual response to “Which organization officially declared corona virus as COVID-19”.

Q1067.Fifth generation of computer is referred to .

Easy
A Use a natural language
B Artificial Intelligence
C Bio Chips
D All of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: B

Artificial Intelligence is the correct factual response to “Fifth generation of computer is referred to.”.

Q1068.IP stands for .

Easy
A International Process
B Internet Program
C Internet Protocol
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: C

IP stands for Internet Protocol.

Q1069.Who is pioneered in developing modern computer ?

Easy
A Douglas Engle bert
B Steve Jobs
C Bill Gates
D Alan Turing
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: D

Alan Turing is the correct factual response to “Who is pioneered in developing modern computer”.

Q1070.PM Imran Khan launched ______ mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse ?

Easy
A Safe Citizen app
B Dangers of drug app
C Zindagi app
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

PM Imran Khan launched Zindagi app mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse.

Q1071.Which virus is related to ongoing covid 19 ?

Easy
A SARS & TETANUS
B SARS & MERS
C SARS & INFLUENZA
D None of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: B

SARS & MERS is the correct factual response to “Which virus is related to ongoing covid 19”.

Q1072.Hotmail, Gmail and Yahoo are

Easy
A Email server
B Email client
C User server
D None of these
Internet Services & Communication PPSC 2022

Correct Answer: D

Hotmail, Gmail and Yahoo are None of these.

Q1073.In power point, the can be found on the header and footer button insert tab in what group

Easy
A Object
B Illustrations
C Tables
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “In power point, the can be found on the header and footer button insert tab in what group”.

Q1074.In Excel we added______ before fraction for not to enter date

Easy
A Space
B &
C $
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: A

In Excel we addedSpace before fraction for not to enter date.

Q1075._______is a spreadsheet program where one can record data in the form of tables

Easy
A MS Excel
B MS Office
C MS PowerPoint
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: A

MS Excelis a spreadsheet program where one can record data in the form of tables.

Q1076.The brain of any computer system is

Easy
A CPU
B Control Unit
C Memory
D ALU
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

The brain of any computer system is CPU.

Q1077.What is the control unit's function in the CPU

Easy
A To transfer data
B To perform logic functions
C To store data
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

The control unit's function in the CPU is To transfer data.

Q1078.Which key shortcut is used to move a word to the right of the cursor

Easy
A Ctrl+ Left arrow
B Ctrl+ Right arrow
C Alt+ Left arrow
D Alt+ Right arrow
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: B

Ctrl+ Right arrow is used to move a word to the right of the cursor.

Q1079.In Excel, a Data Series is defined as what

Easy
A A cell reference
B A type of chart
C A collection of related data
D A division of results
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: C

A collection of related data is the correct factual response to “In Excel, a Data Series is defined as what”.

Q1080.Who is the founder of Microsoft Corporation

Easy
A Bill Gates
B Steve Jobs
C Warren Buffett
D Elon Musk
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Steve Jobs is the correct factual response to “Who is the founder of Microsoft Corporation”.