Showing 1061–1080 of 1905

Q1061.Heart of Asia conference between 8-10 Dec 2015 held in :

Medium
A Lahore
B Karachi
C Delhi
D Islamabad
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Islamabad is the correct factual response to “Heart of Asia conference between 8-10 Dec 2015 held in :”.

Q1062.How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity

Medium
A 35000 MW
B 60000 MW
C 80000 MW
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

60000 MW is the correct factual response to “How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity”.

Q1063.If a class has 56 boys and total class strength is 140 . Then find the percentage of boys

Medium
A 0.3
B 0.4
C 0.44
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: B

40% is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1064.If log 10 2 =0.3010, then log 2 10 is equal to

Medium
A 699/301
B 1000/301
C 0.301
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

If log 10 2 =0.3010, then log 2 10 is equal to 1000/301.

Q1065.The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle

Medium
A 6000
B 5900
C 5800
D None of these (5961)
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these (5961) is the correct factual response to “The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle”.

Q1066.The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 degree and the foot of the ladder is 12.4 m away from the wall , The length of the ladder is

Medium
A 12.4 meter
B 24.8 meter
C 6.4 meter
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: B

The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 degree and the foot of the ladder is 12.4 m away from the wall, The length of the ladder is 24.8 meter.

Q1067.The Proposed Kalabagh dam will produced how much electricity :

Medium
A 3000 MW
B 3600MW
C 4000MW
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

3600MW is the correct factual response to “The Proposed Kalabagh dam will produced how much electricity :”.

Q1068.If the angle of elevation of a tower from a distance of 100 meters from its foot is 60 ° then the height of the tower is:

Medium
A 100 √3 m
B 100/\u221a3 m
C 50\u221a3 m
D None of these
Time, Work & Speed PPSC 2022

Correct Answer: A

100 √3 m is the correct factual response to “If the angle of elevation of a tower from a distance of 100 meters from its foot is 60 ° then the height of the tower is:”.

Q1069.There are two sections A and B of a class , consisting of 36 and 44 students respectively . If the average weight of section A is 40kg and that of section B is 35kg ,find the average weight of the whole class

Medium
A 30kg
B 35kg
C 37.25kg
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: C

37.25kg is the correct factual response to “There are two sections A and B of a class, consisting of 36 and 44 students respectively. If the average weight of section A is 40kg and that of section B is 35kg,find the average weight of the whole class”.

Q1070.A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days,B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in

Medium
A 4 days
B 6 days
C 8 days
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

6 days is the correct factual response to “A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days,B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in”.

Q1071.What will be the compound interest on a sum of Rs . 1875 after 2years if the rate of interest for the first year is 4 % and that for the second year is 8%?

Medium
A 231
B 247
C 274
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: A

231 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1072.The mean weight of 100 students in a class is 46 kg . The mean weight of boys is 50 and of girls is 40kg. Therefore, the number of boys is

Medium
A 50
B 60
C 65
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The mean weight of 100 students in a class is 46 kg. The mean weight of boys is 50 and of girls is 40kg. Therefore, the number of boys is 60.

Q1073.When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020:

Medium
A 5/1/2026 12:00:00 AM
B 5/5/2026 12:00:00 AM
C 5/7/2026 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

7 may is the correct factual response to “When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020:”.

Q1074.Objective resolution was passed by constituent assembly in:

Medium
A 7 March 1949`
B 3/12/1949 12:00:00 AM
C 3/23/1949 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

12 March 1949 is the correct factual response to “Objective resolution was passed by constituent assembly in:”.

Q1075.The tenure of Zulfiqar Ali Bhutto as a PM was

Medium
A 1971-1977
B 1971-1973
C 1973-1977
D NOne of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The tenure of Zulfiqar Ali Bhutto as a PM was 1973-1977.

Q1076.In Pakistan how many persons died of tobacco-related disease in each year:

Medium
A 1 million
B 1.6 million
C 2.6 million
D 0.16 million
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

0.16 million is the correct factual response to “In Pakistan how many persons died of tobacco-related disease in each year:”.

Q1077.The United Nation was founded on

Medium
A Octobar 24, 1947
B 3/24/1945 12:00:00 AM
C Octobar 24, 1945
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Octobar 24, 1945 is the correct factual response to “The United Nation was founded on”.

Q1078.Find the number of triangles which can be formed by joining the angular points of a polygon of 8 sides as vertices

Medium
A 8
B 24
C 56
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: B

24 is the correct factual response to “Find the number of triangles which can be formed by joining the angular points of a polygon of 8 sides as vertices”.

Q1079.The mean of 5 number is 34. these of are 29. 26, and 35, if the remaining two number are in the ratio 1:3 find the number?

Medium
A 10,40
B 20,60
C 35,45
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1080.A photograph measuring 5.5 cm by 9 cm is enlarged in the ratio of 7:5. What is the new length and width of the picture?

Medium
A 7.8 cm by 12.5 cm
B 7.7 cm by 12.6 cm
C 7.8 cm by 12.7 cm
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: C

7.8 cm by 12.7 cm is the result obtained by evaluating the expression in the question.