Showing 1081–1100 of 1905

Q1081.What is the radius of basketball of volume 6400cm³

Medium
A 10.52 cm
B 12.52 cm
C 11.52 cm
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The radius of basketball of volume 6400cm³ is 12.52 cm.

Q1082.A man is leading 60,000 at simple interest at the rate of 9% per year. What is the principle mount and interest he repaid after 3 years ?

Medium
A 16200
B 76200
C 70200
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: A

16200 is the correct factual response to “A man is leading 60,000 at simple interest at the rate of 9% per year. What is the principle mount and interest he repaid after 3 years”.

Q1083.A certain number of two digits is three times the sum of its digits, and if 45 be added to it, its digits are reversed. Find the number

Medium
A 27
B 39
C 45
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1084.If 3x+3+ 7 = 250 ; then x is equal to

Medium
A 5
B 3
C 2
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

If 3x+3+ 7 = 250 ; then x is equal to 3.

Q1085.When Pakistan built first nuclear power plant

Medium
A 26604
B 26146
C 27150
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

November 1972 is the correct factual response to “When Pakistan built first nuclear power plant”.

Q1086.Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector

Medium
A Oil and Gas Development Company Limited
B Pakistan Petroleum Limited
C Gwadar Gas Port Limited
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Oil and Gas Development Company Limited is the correct factual response to “Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector”.

Q1087.The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is

Medium
A 769 MW
B 869 MW
C 969 MW
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is 869 MW.

Q1088.Who was UN General Assembly president in 1962-1963:

Medium
A Razali Ismail
B Sir Zafarullah khan
C Ismat T. Kittani
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Sir Zafarullah khan is the correct factual response to “Who was UN General Assembly president in 1962-1963:”.

Q1089.P is 6 times greater than Q then by what percent is Q Smaller than P?

Medium
A 0.84
B 0.855
C 0.8
D 0.8333
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

84% is the correct factual response to “P is 6 times greater than Q then by what percent is Q Smaller than P”.

Q1090.A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for which the remaining food will last is

Medium
A 29.2
B 37.25
C 42
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for which the remaining food will last is 42.

Q1091.In Pakistan, annually sugar consumption per capita is estimated as:

Medium
A 15 kg
B 20 Kg
C 25 Kg
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

25 Kg is the correct factual response to “In Pakistan, annually sugar consumption per capita is estimated as:”.

Q1092.Current Literacy rate in Pakistan is estimated:

Medium
A 0.6
B 0.623
C 0.65
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

60 % is the correct factual response to “Current Literacy rate in Pakistan is estimated:”.

Q1093.Light takes about to reach Earth from the Sun.

Medium
A 8 Seconds
B 8 Minutes
C 17 Seconds
D 8.2 Minutes
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

8 Minutes is the correct factual response to “Light takes about to reach Earth from the Sun.”.

Q1094.Basin means ________

Medium
A Deep area of river
B Deep area of land
C Deep area of ocean
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: B

Basin means Deep area of land.

Q1095.If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days , in how many days can A alone complete the work ?

Medium
A 60
B 45
C 40
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

60 is the correct factual response to “If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days, in how many days can A alone complete the work”.

Q1096.If x = 7-4√ 3 then find the value of x +( 1/x).

Medium
A 1
B 14
C 7+4√ 3
D None of these
Algebra PPSC 2022

Correct Answer: B

14 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1097.A school has only four classes that contain 10, 20, 30 and 40 students respectively . The pass percentage of these classes are 20% , 30%, 60% and 100% respectively . Find the pass % of the entire school .

Medium
A 0.76
B 0.72
C 0.56
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: B

72% is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1098.A person buy a shirt in 470 and sold in 540 find the approximate profit percentage ?

Medium
A 0.11
B 0.12
C 0.13
D 0.15
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: D

15% is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1099.Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years . Find the amount after 3 years .

Medium
A 1290
B 1380
C 1470
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: B

1380 is the correct factual response to “Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after 3 years.”.

Q1100.How much trade is carried through seas and oceans .

Medium
A 0.7
B 0.8
C 0.9
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

80% is the correct factual response to “How much trade is carried through seas and oceans.”.