Showing 1101–1120 of 4795

Q1101._____developed the idea for the Universal Turing Machine which becomes the basis for the first computer?

Easy
A Alan Turing
B Bill Gates
C Charles Babbage
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: A

Alan Turingdeveloped the idea for the Universal Turing Machine which becomes the basis for the first computer.

Q1102.Which of the following execute instructions?

Easy
A Motherboard
B Hard disk
C CPU
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

CPU is the correct factual response to “Which of the following execute instructions”.

Q1103.What is extension of PowerPoint-presentation of file?

Easy
A .pp
B .xls
C .ptb
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Extension of PowerPoint-presentation of file is None of these.

Q1104.Which can be used for quick access to commonly used commands and tools?

Easy
A Title bar
B Tool bar
C Task bar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Tool bar is the correct factual response to “Which can be used for quick access to commonly used commands and tools”.

Q1105.The hardware parts of computer are____?

Easy
A Firmware components
B Logical components
C Physical components
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

The hardware parts of computer arePhysical components.

Q1106.HTTP stands for_____?

Easy
A Hypertext Transfer Protocol
B Hypertext Transfer Processor
C High transfer protocol
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: A

HTTP stands forHypertext Transfer Protocol.

Q1107.Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts?

Easy
A CPU
B Power supply
C RAM
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

Power supply is the correct factual response to “Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts”.

Q1108.A collection of interrelated files in computer is a?

Easy
A File manager
B Field
C Database
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Database is the correct factual response to “A collection of interrelated files in computer is a”.

Q1109.CTRL+S is used for____?

Easy
A Revise
B Save
C Save as
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: B

CTRL+S is used forSave.

Q1110.You can use the format painter multiple before you turn it off by?

Easy
A You can use the format painter button one time when you click it
B Double clicking the format painter button
C Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: B

Double clicking the format painter button is the correct factual response to “You can use the format painter multiple before you turn it off by”.

Q1111.In MS excel which bar is used for formula and data writing?

Easy
A Menu bar
B Formula bar
C Title bar
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

Formula bar is the correct factual response to “In MS excel which bar is used for formula and data writing”.

Q1112.The physical part of computer is called?

Easy
A Software
B Hardware
C Firmware
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

The physical part of computer is called Hardware.

Q1113.The brain of computer is called?

Easy
A Microprocessor
B Motherboard
C CPU
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

The brain of computer is called CPU.

Q1114.The first computer mouse was built by :

Easy
A William English
B Douglas Engelbart
C Oaniel coogher
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Douglas Engelbart is the correct factual response to “The first computer mouse was built by :”.

Q1115.You protect a computer from virus , you should install __________ in your computer .

Easy
A Disk cleanup
B Backup wizard
C Antivirus
D None of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: C

You protect a computer from virus, you should install Antivirus in your computer..

Q1116.Electronic crime is which type of crime :

Easy
A Organised crime
B Cyber crime
C White collar crimes
D None of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Cyber crime is the correct factual response to “Electronic crime is which type of crime :”.

Q1117.Which of the following is a form of Cyber crime ?

Easy
A Software
B Hacking
C Hardware
D None of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Hacking is a form of Cyber crime.

Q1118.How many default layout pages in MS PowerPoint :

Easy
A 24
B 25
C 144
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of default layout pages in MS PowerPoint : is 24.

Q1119.Which key is used for Undo a programme

Easy
A CTRL+ Y
B CTRL+Z
C CTRL+T
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: B

CTRL+Z is used to Undo a programme.

Q1120.Which key is used to insert a text in a cell

Easy
A Enter
B Tab
C Space
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Space is used to insert a text in a cell.