Showing 1101–1120 of 1905

Q1101.125 men completed a task in 120 days how many men will complete the same task in 100 days

Medium
A 100
B 200
C 250
D 150
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

150 is the correct factual response to “125 men completed a task in 120 days how many men will complete the same task in 100 days”.

Q1102.Samar bought a shirt for Rs.250 and sold it for Rs 295.find the profit

Medium
A 0.16
B 0.18
C 0.2
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: B

18% is the correct factual response to “Samar bought a shirt for Rs.250 and sold it for Rs 295.find the profit”.

Q1103.If the radius of the circle is increased by 2% then what is the increase in percentage area?

Medium
A 100/121
B 97/25
C 101/25
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: C

101/25 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1104.The age of A and B are in the ratio 6:5 and sum of their ages is 44 years. what will be the age of B after 8 years?

Medium
A 22
B 25
C 28
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: C

28 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1105.When many Education institutes closed due to Covid 19?

Medium
A 3/7/2026 12:00:00 AM
B 3/13/2026 12:00:00 AM
C 3/19/2026 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

07 March is the correct factual response to “When many Education institutes closed due to Covid 19”.

Q1106.The Budget of Federal government in 2021-22 is

Medium
A 47 trillion
B 48 trillion
C 49 trillion
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The Budget of Federal government in 2021-22 is 48 trillion.

Q1107.The Defense Budget in 2021-22 is

Medium
A 1200 Billion
B 1370 Billion
C 1450 Billion
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The Defense Budget in 2021-22 is 1370 Billion.

Q1108.Education budget of punjab in 2021-22 is

Medium
A 442 Billion
B 450 Billion
C 592 Billion
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Education budget of punjab in 2021-22 is 442 Billion.

Q1109.When did the World Trade Organization come into effect?

Medium
A 34335
B Janury 1995
C 35125
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Janury 1995 is the correct factual response to “When did the World Trade Organization come into effect”.

Q1110.In a class there are a 27 students . if there are are 7 more girls than boys in the class how many students are girls ?

Medium
A 10
B 17
C 23
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

17 is the correct factual response to “In a class there are a 27 students. if there are are 7 more girls than boys in the class how many students are girls”.

Q1111.A man annual productions sells in 75000 . The use of 10% will be ?

Medium
A 6500
B 5500
C 4500
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “A man annual productions sells in 75000. The use of 10% will be”.

Q1112.A man takes a loan of 65000 on annually at an interest rate of 3% in how many years interest become 68900?

Medium
A 2
B 3
C 4
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: A

2 is the correct factual response to “A man takes a loan of 65000 on annually at an interest rate of 3% in how many years interest become 68900”.

Q1113.(7x-1)=(4x+8) what will be the value of X :

Medium
A 3
B -3
C 1
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

03 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1114.The sum of the ages of the father and his son is 100 years now 5 years ago their ages were in the ratio of 2:1;The ratio of the ages of the father and son after 10 years will be

Medium
A 5:03:00
B 4:03:00
C 10:07:00
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

5:3 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1115.A man annual production sells in 3481600 . The use of 10% will be

Medium
A 35000
B 348160
C 34670
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

348160 is the correct factual response to “A man annual production sells in 3481600. The use of 10% will be”.

Q1116.Any individual ,firm Organization and department involved in printing , displaying or circulating incorrect version of map of Pakistan is liable to ....

Medium
A Five year prison
B 5 million fine
C Both A and B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A and B is the correct factual response to “Any individual,firm Organization and department involved in printing, displaying or circulating incorrect version of map of Pakistan is liable to....”.

Q1117.Recently Turkey relation with US severe due to

Medium
A S400 missiles
B Human rights
C Situation in Syria
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

S400 missiles is the correct factual response to “Recently Turkey relation with US severe due to”.

Q1118.In a class there are 27 students . If there are 7 more girls than boys in the class how many students are girls?

Medium
A 10
B 17
C 23
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

17 is the correct factual response to “In a class there are 27 students. If there are 7 more girls than boys in the class how many students are girls”.

Q1119.A man annual production sells in 75000. The use of 10% will be

Medium
A 6500
B 5500
C 4500
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “A man annual production sells in 75000. The use of 10% will be”.

Q1120.(7x-1)=(4x+8)what will the value of x:

Medium
A 3
B -3
C 1
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

03 is the result obtained by evaluating the expression in the question.