Showing 1141–1160 of 4795

Q1141._________are callad the powerhouses of the cell?

Easy
A Lungs
B Liver
C Mitochondria
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Mitochondriaare callad the powerhouses of the cell.

Q1142.Which of the following tool bar used to access menu bar and tool bar quickly

Easy
A Access Toolbar
B Standard Toolbar
C Formatting toolbar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Access Toolbar is the correct factual response to “Which of the following tool bar used to access menu bar and tool bar quickly”.

Q1143.To convert Word file into PDF file which of the following Command Use?

Easy
A Save a s
B New Document
C Click Edit
D None of these
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: A

Save a s is the correct factual response to “To convert Word file into PDF file which of the following Command Use”.

Q1144.Cursor is a :

Easy
A Pointing device
B Pixel
C Thin Blinking Line
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Pointing device is the correct factual response to “Cursor is a :”.

Q1145.Pakistani pop singer Ahmed Jahnzaib born in which year :

Easy
A 1972
B 1978
C 1980
D 1988
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1978 is the correct factual response to “Pakistani pop singer Ahmed Jahnzaib born in which year :”.

Q1146.Fifth generation of computer is referred to

Easy
A Use a natural language
B Artificial Intelligence
C Bio Chips
D All of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: B

Artificial Intelligence is the correct factual response to “Fifth generation of computer is referred to”.

Q1147.IP stands for

Easy
A International Process
B Internet Program
C Internet Protocol
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: C

IP stands for Internet Protocol.

Q1148.Hotmail , Gmail and Yahoo are

Easy
A Email Client
B Email server
C User server
D None of these
Internet Services & Communication PPSC 2022

Correct Answer: A

Hotmail, Gmail and Yahoo are Email Client.

Q1149.In PowerPoint, the header and footer button can be found on the insert tab in what group?

Easy
A Illustrations
B Object
C Tables
D Text
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Text is the correct factual response to “In PowerPoint, the header and footer button can be found on the insert tab in what group”.

Q1150.In Excel we added __________ before fraction for not to enter date

Easy
A &
B space
C $
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

In Excel we added space before fraction for not to enter date.

Q1151.Internet Explorer is a type of

Easy
A Browser
B Compiler
C Operating system
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: A

Browser is the correct factual response to “Internet Explorer is a type of”.

Q1152.You can check the conditions against when applying conditional formatting

Easy
A Formula
B Cell value
C Cell tab
D Both A and B
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Both A and B is the correct factual response to “'You can check the conditions against when applying conditional formatting”.

Q1153.Which of the following software is used for presentation for communication purposes

Easy
A PowerPoint
B Excel
C Word
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: A

PowerPoint is used to presentation for communication purposes.

Q1154.Who invented computer

Easy
A Charles Babbage
B Alan Turing
C Bill Gates
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: A

Charles Babbage is the correct factual response to “Who invented computer”.

Q1155.PM Imran khan launched mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse

Easy
A Safe Citizen app
B Zindagi app
C Dangers of drug app
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “PM Imran khan launched mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse”.

Q1156.A Computer program that translate one program instruction at a time into machine language is called:

Easy
A Interpreter
B CPU
C Compiler
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: A

Interpreter is the correct factual response to “A Computer program that translate one program instruction at a time into machine language is called:”.

Q1157.Which one is the result of the output given by a computer;

Easy
A Data
B Instruction
C Information
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

Information is the result of the output given by a computer;.

Q1158.An application program that allow a user to set page number and spell check of document is

Easy
A Notepad
B WordPad
C Word processor
D All of these
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: C

An application program that allow a user to set page number and spell check of document is Word processor.

Q1159.______ developed the idea for the Universal Turing Machine which becomes the basis for the first computer.

Easy
A Bill Gates
B Alan Turing
C Charles Babbage
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: B

Alan Turing developed the idea for the Universal Turing Machine which becomes the basis for the first computer..

Q1160.The hardware parts of computer are ;

Easy
A Firmware components
B Logical components
C Physical components
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

Physical components is the correct factual response to “The hardware parts of computer are ;”.