General Knowledge — All MCQs
5927 questions available
Q1141.Raja Dogra purchased Kashmir in which year:
Correct Answer: D
Q1142.How many states are there in United States of America?
Correct Answer: C
Q1143.A place where leather is tanned is called a:
Correct Answer: A
Q1144.The Berber tribes were resident of:
Correct Answer: B
Q1145.Majlis is the name of the parliament of:
Correct Answer: A
Q1146.Which country joined the UNO in 2006:
Correct Answer: A
Q1147.Demography is the study of population including:
Correct Answer: C
Q1148.Glacier is a ----------sheet of ice.
Correct Answer: B
Q1149.Which is an Example of Formula ?
Correct Answer: A
Q1150.Phases of the moon occur because:
Correct Answer: A
Q1151.Who said microbes are animalcule:
Correct Answer: C
Q1152.Duodenum Jejunum is a part of the:
Correct Answer: B
Q1153.Cooking Oil can be converted into vegetable Ghee by the process of :
Correct Answer: C
Q1154.Who discovered the force of Attraction or Repulsion?
Correct Answer: C
Q1155.My brother and friend ----------me in my studies.
Correct Answer: B
Q1156.The meaning of Put out is ?
Correct Answer: A
Q1157.I am sick --------- of this idle life.
Correct Answer: A
Q1158.If n is a natural number the 9(2n)-4(2n) is always divisible by?
Correct Answer: C
Q1159.Father of Slave Dynasty:
Correct Answer: A
Q1160.The Punjab Government has converted federal minister -----------house into Panahgah:
Correct Answer: C