Showing 1161–1180 of 5927

Q1161.war was started from:

Easy
A 4 September
B 5 September
C 6 September
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1162.The largest earth filled dam of the world is:

Easy
A Terbela
B Warsak
C Mangla
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1163.Who founded All India National Congress?

Easy
A Nehru
B Gandhi
C O.Hume
D Quide Azam
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1164.Terbela Dam is located in:

Easy
A Wazirabad
B Swabi
C Mardan
D Shangla
International Cities & Capitals PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1165.The Capital of British India was transferred from Calcutta to------------in year 1911.

Easy
A Dehli
B Mumbai
C Hyderabad
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1166.Where is Shah Jahan's Tomb located in:

Easy
A Dehli
B Sikan
C Agra
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1167.Another name of K-2 is:

Easy
A Goodwin Austen
B Broad Peak
C Koyo Zom
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1168.In 1846 the British sold Kashmir to Dogra Maharaja Ghulab Singh for an amount of:

Easy
A 60 lacs
B 65 lacs
C 70 lacs
D 75 lacs
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1169.Kachura lake is situated in:

Easy
A Swat
B Skardu
C Muzaffarabad
D Karachi
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1170.Which of the following is considered the deepest lake of the world?

Easy
A Lake Victoria
B Lake Superior
C Lake Baikal (lake Baika)
D Lake Erie
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1171.Red Lake is found in:

Easy
A USA
B England
C France
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1172.____ is considered the largest Glacier in world located in Antarctica:

Easy
A Lambert-Fisher Glacier (Lambert-Fisher Galcier)
B Denman Glacier
C Gilbert Glacier
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1173.Manama is the capital of Which Asian country?

Easy
A Laos (Loas)
B Cambodia
C Bahrain
D Kuwait
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1174.Where is The pyramids of Giza situated?

Easy
A Egypt
B Sudan
C Congo
D South Africa
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1175.Which one of the following is a landlocked country?

Easy
A UAE
B Cuba (Cubea)
C Kenya
D Nepal
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1176.River Nile flows through which of the following cities?

Easy
A Tripoli
B Damascus
C Cairo
D Aden
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1177.Panama's capital is:

Easy
A San Miguelito (San Maguelito)
B Santiago
C Panama City
D Quito
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1178.Ching Ping Dam is located in:

Easy
A Japan
B China
C Thailand
D South Korea
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1179.Which of the following river flows in Canada?

Easy
A Mackenzie River
B Nelson River
C Fraser River
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1180.Which part of world is known as "Great Britain of Pacific"?

Easy
A Japan
B Thailand
C USA
D Mexico
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A