Showing 1181–1200 of 5927

Q1181.____ are used to display data:

Easy
A Storage Device (Storgae Device)
B Communication Device (Communiction Device)
C Input Device (input Device)
D Output Device
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1182.Which one of the following is a metal?

Easy
A Gypsum
B Mercury
C Limestone
D Granite
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1183.The over cooking of food should be avoided because it:

Easy
A Makes the food difficult to digest
B Reduces the nutrition value of food
C Increases the nutrition value of food
D Makes the food toxic
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1184.What are liquids that evaporate quickly, called?

Easy
A Volatile
B Viscous
C Evaporative
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1185.The procedure of shattering the gallstones and kidney stones by shockwaves is called:

Easy
A MRI
B Kidney Surgery
C Angiography (Anglography)
D Lithotripsy (Lithiotripsy)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1186.Study of Spiders is called:

Easy
A Arachnology
B Serology
C Gerontology
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1187.When a gas turns into a liquid the process is called:

Easy
A Condensation
B Evaporation
C Deposition
D Sublimation (Sulimation)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1188.Rainfall is measured using a:

Easy
A Salinometer
B Rainoscope
C Rain Gauge
D Rainometer
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1189.Increased level of SGOT/AST in blood is an indication of:

Easy
A Hepatitis (or Myocardial Infarction - both see SGOT elevation, but clinically classic for Hepatitis)
B Myocardial infarction
C Anemia
D Tuberculosis
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1190.Through which one of the following groups of countries does the Equator pass?

Easy
A Brazil, Zambia and Malaysia
B Colombia, Kenya and Indonesia
C Brazil, Sudan and Malaysia
D Venezuela, Ethiopia and Indonesia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1191.The Suez Canal connects Mediterranean Sea with:

Easy
A Red Sea
B Black Sea
C Dead Sea
D Aral Sea
Transport & Communication PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1192.Where is "The Brandenburg Gate" located?

Easy
A Poland (Pland)
B Germany
C France
D Serbia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1193.Shandur Pass connects_____________?

Easy
A Upper Swat with Lower Swat
B Chitral with Gilgit
C Bannu with Afghanistan
D Gilgit with Kashgar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1194."The Heneine Palace" is an exceptional example of Ottoman period architecture, located in?

Easy
A Syria
B Turkey
C Oman
D Lebanon
Important Places & Landmarks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1195.Which of the following forms the coastal land?

Easy
A Tidal Creek
B Bay
C Lagoon
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1196.Bosphorus Strait connects the Black Sea with:

Easy
A The Aegean Sea
B The Red Sea
C The Marmara Sea
D The Arabian Sea
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1197."Pir Panjal Hill" is a part of which range?

Easy
A Himalaya
B Hindukush
C Karakoram
D Koh-i-Sultan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1198.The largest glacier in the southern Hemisphere outside Antarctica is:

Easy
A Upsala Glacier (South America)
B Lambert-Fisher Glacier (Antarctica)
C Fedchenko Glacier (Tajikistan)
D Bruggen Glacier (Chile) (Bruggan Glacier)
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1199.In which view background color will not be visible?

Easy
A Print Layout view
B Web layout view
C Reading view
D Print preview
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1200.One horsepower is equal to:

Easy
A 726 Watts
B 736 Watts
C 746 Watts
D 756 Watts
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C