Showing 1221–1240 of 5927

Q1221.'Nazare' is a beach of:

Easy
A Portugal
B Egypt
C Morocco
D Libya
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1222.Which one is the capital city of Italy?

Easy
A Milan
B Venice
C Turin
D Rome
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1223.How many independent states are there in Africa?

Easy
A 50
B 60
C 54
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1224.What is defined by handout master?

Easy
A Layout of Handout
B Layout of slide
C Layout of Design
D Layout of template
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1225.During high temperatures in summers it is recommended to drink plenty of water to avoid :

Easy
A Dysentery
B Food Poisoning
C Dehydration
D Hepatitis
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1226.The process by which a substance absorbs moisture upon exposure to the atmosphere is called:

Easy
A Deliquescence
B Efflorescence
C Dehydrogenation
D Desalination
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1227.Find the relationship similar to Errors: Inexperience

Easy
A Skill :Mistakes
B Training: Economy
C News: Publication
D Losses: Carelessness
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1228.Six-tenths is the same as:

Easy
A 60
B 0.6
C 6.0
D 0.06
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1229.Which is the odd number in the following numbers? 8, 27, 64, 100, 125, 216, 343.

Easy
A 27
B 100
C 125
D 343
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1230.423 is divisible by.

Easy
A 21
B 47
C 17
D 43
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1231.For ordered pair (2,4):

Easy
A 2 is abscissa and 4 is ordinate
B 2 is ordinate and 4 is abscissa
C 2 and 4 both are abscissa
D 2 and 4 both are ordinate
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1232.A is two years older than B who is twice as old as C. If the sum of the ages of A, B, and C is 27, how old is B?

Easy
A 9
B 10
C 11
D 12
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1233.18 July has officially been declared by the UN as:

Easy
A World Aids Day
B Nelson Mandela International Day
C International Day of Peace
D International Anti-Corruption Day
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1234.Who is the Secretary General of Commonwealth?

Easy
A Patricia Scotland
B Philip Hammond
C Chris Johnson
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1235.The commandment of "Qadhaf punishment" was given in.

Easy
A 2 AH
B 4 AH
C 3 AH
D 5 AH
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1236.What is the old name of Makkah

Easy
A Waadi Yasrab
B Bakkah
C None of these
D
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1237.In March 1920, Gandhi started:

Easy
A Non Cooperation Movement
B General Processions
C Strikes
D Revolt
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1238.The Urdu-Hindi Controversy, an important forerunner to the partition of British India, started in:

Easy
A 1857
B 1867
C 1877
D 1885
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1239.Who gave a proposal to form a new Political party for the Muslims of India?

Easy
A Nawab Mohsin-ul-Mulk
B Nawab Waqar-ul-Mulk
C Nawab Saleem Ullah Khan
D Nawab Bahadar Yar Jung
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1240.Where is 'Great Buddha of Kamakura' situated?

Easy
A China
B Thailand
C Japan
D South Korea
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C